احمد عبادی (1285 خورشیدی - 17 اسفند 1371 تهران) از استادان موسیقی ایرانی و نوازنده سهتار و فرزند میرزا عبدالله فراهانی بود.
تعدادی از هنرمندان و گروههای موسیقی طی سالهای گذشته به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان و آغاز دهه امامت و ولایت چندین قطعه موسیقایی را در قالب های مختلف پیش روی مخاطبان قرار داده اند.
كنسرت گروه اركسترال كامكارها 12 اسفند در اسپیناس پالاس تهران برگزار میشود.
آلبوم «صُراحی» به آهنگسازی میلاد موسوی و خوانندگی وحید تاج مشتمل بر آثاری در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
در آستانه چهارمین سالگشت شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی، سمفونی حاج قاسم در آیینی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت رونمایی شد.
تعدادی از گروه ها و هنرمندان فعال حوزه موسیقی طی ایام سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) در تالارهای مختلف ویژه برنامه هایی را به مناسبت این روزهای گرامی پیش روی مخاطبان قرار دادند.
جمعخوانی قطعه عاشورایی «باز این چه شورش است» اثر ماندگار محتشم كاشانی با اجرای اعضای گروه سرود «آباده»، یكی از خاطرهانگیزترین نوحههای به جا مانده از قاب تلویزیون در دهه 60 است.
كوروش یغمایی كه از او بهعنوان پدر موسیقی راك در ایران یاد میشود اعلام كرد كه پس از انتشار دو آلبوم جدیدش با نامهای «یاغی» و «پلاك 44» توسط كمپانی آمریكایی، از دنیای موسیقی خداحافظی میكند.
با آغاز ماه محرم و عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) شبكه رادیویی پیام و آوا با ویژهبرنامههای «پیام محرم» و «آوای محرم» با عزاداران حسینی همراه میشوند.
علیاصغر بهاری (1284 شمسی - 1374 شمسی) از استادان موسیقی ایرانی و نوازنده برجسته ساز كمانچه بود. وی در دههٔ 60، با فرامرز پایور، جلیل شهناز، محمد اسماعیلی و محمد موسوی، در «گروه اساتید موسیقی ایران»، همكاری داشت.
پوئم سمفونی «ناصر» را میتوان از آثار برجسته موسیقی توصیفی دانست، داستانی با آغاز و انجام، با شخصیتپردازی و فضاسازی، با پیرنگ موسیقایی و داستانی شامل گره افكنی، گسترش، تعلیق، نقطه اوج و گرهگشایی در این موسیقی روایت میشود.
روحالله رشیدی، گردآورنده كتاب «برخیزید» از مجموعه كتابهای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب درباره سرودها و ترانههای انقلاب اسلامی گفت: انقلاب به آهنگساز پارتیزانی نیاز داشت و آقای شاهنگیان این ویژگی را داشت.
چكناواریان گفت: من تحت تاثیر دفاع مقدس و رشادتهای نیروهایی كه در جبهه برای دفاع از خاك میهنمان جان خود را فدا كردند و نهایت ایثار و از خودگذشتگی كه همانا تقدیم جانشان بود، قرار گرفتم و سوئیت سمفونی «دفاع مقدس» را نوشتم.
جبهه، جنگ، رشادت، از جان گذشتگی و شهادت، همه اینها را میشد در كنسرت اركستر سمفونیك تهران به رهبری چكناواریان دید
حسامالدین سراج خواننده موسیقی ایرانی كنسرتی عاشورایی با عنوان «وداع» را در سالن برج میلاد روی صحنه میبرد.
نهمین جشنواره بین المللی «دف نوای رحمت» با معرفی برگزیدگان و بزرگداشت محمدجلیل عندلیبی فردا به كار خود پایان میدهد.
سومین جشنواره كُهن آواهای تنبور با هدف حفظ و اشاعه موسیقی مقامی و شناسایی استعدادهای جوان برگزار میشود.
گلریز: در معرض شدیدترین هنرهای مبتذل هستیم
دیشب كنسرت اركستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی محمد اصفهانی با عنوان «حدیث سرفرازی» در تالار وحدت تهران به اجرا درآمد.
وارطان ساهاكیان آهنگساز و مدرس پیشكسوت موسیقی كشورمان در آیین نكوداشت خود گفت: افتخار میكنم كه معلم هستم و توانستهام به سهم خود تربیتكننده دو تا سه نسل موسیقی این سرزمین باشم.
شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب به دست منافقان و حامیان حقوق بشر امریكایی
مجموعه كنسرتهای «گلهای خرم» با هنرمندی بابك شهركی و بردیا صدرنوری در حالی میزبان علاقه مندان موسیقی ایرانی بود كه در حاشیه این اجراهای زنده از آلبوم «گلهای خرم 2» نیز رونمایی شد.
ناصر چشمآذر راهی خانه ابدی شد
لوریس چكناوریان آهنگساز و رهبر اركستر گفت: من یك بروجردی ساده هستم كه چیزی برای گفتن ندارم؛ من اندازه موهایم عاشق شدهام، اندازه اقیانوس اشك ریختم و اندازه آفتاب خندیدم اما بازهم باید بگویم كه هنوز هیچ چیزی بلد نیستم.
اربعین حسینی چهلمین روز عزای امام حسین (ع) و یاران آن حضرت را تسلیت می گوییم.
حسن روحالامین جدیدترین نقاشی خود را به سقای دشت كربلا حضرت ابوالفضل(ع) اختصاص داده آن را «یا ساقی العطاشا» نامیده است.
علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در روز تولد 95 سالگی استاد عبدالوهاب شهیدی با او دیدار كرد.
رضا شایسته گفت: چرا كسی از اشتغال در حوزه هنر صحبت نمیكند؟ آیا اركستری 40 نفره كه روی صحنه میرود، برای نوازندگانش ایجاد اشتغال نمیكند؟ ما در همین اركستر نوازندهای داریم كه سرباز است و خرج خانوادهاش را میدهد.
محمد جواد كسایی ساز و بخشی از وسایل شخصی زندهیاد استاد حسن كسایی را به گنجینه موزه موسیقی ایران اهدا كرد.
اپرای خیام از برخی جهات اثری متفاوت و رو به جلو در كارنامه غریبپور به حساب میآید، خصوصا پس از دو اپرای پیشین یعنی «حافط» و «سعدی» كه آنچنان كه توقع میرفت نتوانستند خاطره اپرای مولانا را زنده كنند.
اپرای خیام از برخی جهات اثری متفاوت و رو به جلو در كارنامه غریب پور به حساب می آید، خصوصا پس از دو اپرای پیشین یعنی حافط و سعدی كه آنچنان كه توقع می رفت نتوانستند خاطره اپرای مولانا را زنده كنند.
آلبوم موسیقی «نقطه پرگار»، حاصل همكاری «مصباح قمصری» و «میلاد درخشانی» منتشر شد.