شهرداد روحانی در 6 خرداد 1333 در تهران به دنیا آمد. پدر او ، رضا روحانی، موسیقیدانی شناخته شده بود و در نتیجه شهرداد و تمام برادرانش پا در جای پای پدر گذاشتند.


شهرداد روحانی آهنگساز و رهبر اركستر، ویولنیست، پیانیست ایرانی مسیر حركت به سمت موسیقی را از سن پنج سالگی آغاز كرد، زمانی كه تحت تعلیم پدر خویش نواختن ویولن را آموخت. هنگامی كه وارد هنرستان موسیقی تهران شد، با آموزگاری سوئیسی به نام بازیل و نیز معلمی ارمنی به نام حق نظریان كه نواختن پیانو را به او آموزش می داد، درس خواند؛ آنها به مدت هفت سال با یك دیگر كار كردند.

شهرداد نه تنها از تمام بزرگان موسیقی كه در آن زمان در هنرستان درس می دادند، از جمله دكتر مصطفی كمال پورتراب، بلكه از برادرش (برادر بزرگترش) و نیز جواد معروفی هم آموزش هایی را فرا گرفت.

شهرداد روحانی پس از تحصیل در هنرستان موسیقی تهران، خانوادهٔ خود را كه بسیاری از آنان هنوز در ایران هستند ترك نمود و به اتریش سفر كرد. او در اتریش در آكادمی و هنرستان های موسیقی وین حضور یافت. سپس در اوایل دههٔ 80، بورس تحصیلی برای مطالعۀ موسیقی در دانشگاه یو سی ال ای را پذیرفت و به ایالات متحده سفر كرد.

سبك وی معاصر، و تا حدی در مقایسه با استادان ، موسیقی عصر نو به‌شمار می‌رود. شهرت روحانی بیشتر به دلیل تنظیم و رهبری اركستر كنسرت یانی است كه به همراه اركستر سلطنتی فیلارمونیك (Royal Philharmonic Orchestra)‌ در فضای باز در پارتنون واقع در آتن پایتخت یونان انجام شد. این كنسرت تحسین و نقد بینندگان را در پی داشت كه به پربیننده‌ترین برنامه پخش شده از تلویزیون ، و دومین موزیك ویدئوی پرفروش در تاریخ جهان تبدیل گردید.

روحانی، رئیس و رهبر اركستر سمفونی COTA بوده است. علاوه بر آن، او رهبری بسیاری از اركسترهای سمفونی معتبر را به طور مهمان بر عهده داشته كه از آن جمله می‌توان اركستر سلطنتی فیلارمونیك لندن، اركستر سمفونی مینسوتا، سمفونی كلرادو، سمفونی سن دیگو، سمفونی ایندیاناپولیس، سمفونی نیوجرسی، سمفونی فیلارمونیك زاگرب، سمفونی جوانان آمریكا، و غیره را نام برد.

روحانی در سال 1998 توسط دولت تایلند برای ساخت قطعه موسیقی مراسم افتتاحیه و اختتامیه سیزدهمین دوره بازی‌های آسیایی دعوت شد. این قطعه به عنوان محبوب‌ترین آهنگ این بازی‌ها انتخاب شد.

آقای روحانی CD های كلاسیك متعددی نظیر موسیقی باله چایكوفسكی، با همكاری سمفونی رادیو اسلواك برای دیسكاور كخ اینترنشنال (به انگلیسی: Discover/Koch International )‌ تهیه نموده است.

روحانی در سال 1999 جایزه پیكانس تایلند، كه معتبرترین جایزه موسیقی و هنری این كشور است را از آن خود كرد. وی در زمینه ساخت و تنظیم موسیقی فیلم نیز فعال است.

روحانی از اوایل دهه هشتاد شمسی به عنوان رهبر اركستر به ایران آمد و حتی مذاكراتی برای این كه رهبری دائمی اركستر سمفونیك تهران را بپذیرد، انجام داد. او از جمله موزیسین هایی است كه تقریبا هر ساله یك یا دو اجرا را با اركستر سمفونیك تهران به صحنه برده است. انتخاب برخی از قطعات معروف و نیز گوشنواز و رپرتوارهایی كه عموم مردم از آن خاطره دارند، از جمله شگردهای روحانی به شمار می رود و همین امر سبب شده است تا اجراهای او همه گاه با اقبال تماشاگران ایرانی روبروشود.

از جمله كارهایی كه او در تهران به صحنه برد، اجرای برخی از موسیقی متن های فیلم های معروف دنیاست كه چندین بار توسط اركستر سمفونیك تهران اجرا شد. روحانی برخی از كارهای شاخص موسیقی كلاسیك را هم در سه سی دی با اركستر سمفونیك تهران اجرا كرد كه انجمن موسیقی ایران آنها را به بازار موسیقی عرضه كرد. از جمله این آثار می توان به شهرزاد ریمسكی كورساكف اشاره كرد.

روحانی یك سمفونی هم برای خلیج فارس ساخت كه سال 1391 در تهران اجرا شد و سی دی صوتی آن هم بعد از چند ماه به بازار موسیقی عرضه گردید.

سردبیر: چندرسانه ای رادیو آوا

  • #radioava #اتریش #جواد معروفی #دكتر مصطفی كمال پورتراب #رادیو آوا #شهرداد روحانی #مشاهیر موسیقی ایران #هنرستان موسیقی #یونان

مشاهیر

  • ابراهیم سرخوش

  • حمید سبزواری

  • حسین صبحدل

  • مجید انتظامی

  • حسین تهرانی

  • احمدعلی راغب

  • اردشیر كامكار

  • كیوان ساكت

  • بیژن كامكار

  • فرامرز پایور