«رهایم كن» از جمله آثار كمتر شنیده شده مرحوم عبدالوهاب شهیدی خواننده موسیقی ایرانی با نوازندگی تعدادی از مهم‌ترین و جریان‌سازترین نوازندگان موسیقی كشورمان در قالب یك نسخه مجازی منتشر شد.

«رهایم كن» عنوان یكی از تازه‌ترین محصولات منتشر شده حوزه موسیقی در فضای مجازی است كه به تازگی در قالب یكی از آثار كمتر شنیده شده مرحوم عبدالوهاب شهیدی خواننده فقید موسیقی ایرانی با نوازندگی پیانو فخری ملك‌پور، نوازندگی تمبك محمود رفیعیان و گویندگی مینا تقی‌زاده در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

«ضربی»، «پیانو و تمبك»، «آواز» و «تكراری ضربی و رنگ» قطعاتی هستند كه در این آلبوم گنجانده شده‌اند.

از نكات قابل توجه این آلبوم می توان به انتخاب اشعار دكلمه این مجموعه موسیقایی اشاره كرد كه به انتخاب مرحوم نادر گلچین انجام گرفته است.

علیرضا میرعلی‌نقی پژوهشگر و مدرس موسیقی درباره این آلبوم نوشته است:

«چه موافق باشیم و چه نباشیم، واقعیتی انكارناپذیر است كه فضا و فرهنگ موسیقایی، سلسله برنامه های «گل ها» در رادیو ایران طی سه دوره به هم پیوسته، تاثیرگذارترین جریان هنری موسیقی كلاسیك ایرانی در سطح وسیع اجتماعی بوده و با این كه امروز دیگر نه آن هنرمندان هستند و نه رسانه فراگیر جمعی در شكل صرفا صوتی اش آن كاركردهای گذشته را دارد.

باز هم ذهنیت های فردی و جمعی بخش قابل توجهی از اهل موسیقی، به آن فضا و آن فرهنگ، تعلق خاطر دارد و از راه های گوناگون، هركدام به فراخور فهم و همت خویش، در جستجو برای دستیابی به آن حس و حال مطلوب موسیقایی هستند. هرچند كه كمتر توفیق یافته اند.

همان طور كه رسم استاد شهیدی در بیش از هفتاد سال خوانندگی و خنیاگری بوده است، نغمه هایی از موسیقی اقوام ساكن در منطقه فارس و بختیاری و حوالی آن، در بخش ضربی خوانی، چاشنی كار شده و در بخش آواز، از سیاق كلاسیك آوازخوانی در فضای دستگاهی پیروی شده است. آن هم با صدای پرتحریر كه از استاد شهیدی كمتر شنیده ایم و این مهم صرفا از خواست و سلیقه این هنرمند برمی آمده و ارتباطی به توانایی مسلم استاد شهیدی در خوانندگی ندارد.

نظر به كم اعتنایی استاد به دستگاه ماهور، در قیاس با علاقه بسیار فراوان این هنرمند به شور و دشتی و همایون می توانیم با احتیاط، این نظر را بدهیم كه در پیانونوازی بانوی هنرمند فخری ملك پور بیشتر لحن و بیان مشخص وی را می شنویم و این اتفاق از امتیازاتی است كه در این اجرا نباید از نظر دور باشند.

نكته دیگر اینكه اجرای سالیان اخیر استاد شهیدی را تمبك نوازی محمود رفیعیان همراهی می كرد كه از تجربه كافی در هم نوازی با بزرگ ترین استادان معاصر بهره مند است.»

مرتبط با این خبر

  • موسیقی در هوای گود زورخانه

  • تعداد آثار بخش رقابتی جشنواره بین المللی موسیقی فجر

  • حسن كسایی

  • انتشار یك قطعه موسیقایی به افتخار جمشید هاشم‌پور

  • رونمایی از آلبوم موسیقی نمایش «هتل ترانسیلوانیا»

  • تیتراژ پایانی فصل جدید «شوك» با صدای مهدیار نیكان

  • انتخاب گروه‌های شركت كننده در موسیقی فجر

  • نامگذاری معابر قوچان به نام مفاخر موسیقی خراسان

  • آیین نكوداشت مرحوم فریدون شهبازیان

  • قصه «دلشدگان» در تالار سوره حوزه هنری