عضو شورای سیاست گذاری چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از تلاش ستاد اجرایی و گروه كارشناسی این رویداد برای ارتقا سطی كیفی آثار اجرا شده در جشنواره پیش رو سخن گفت.

نوشین پاسدار عضو شورای سیاست‌گذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره حساسیت‌های جشنواره با توجه به 40 سالگی آن بیان كرد: بسیار خوشحالم كه پس از گذشت 40 سال، جشنواره موسیقی فجر همچنان پابرجاست. یكی از نكات مهم جشنواره این است كه با وجود تمام چالش‌ها و سختی‌هایی كه ممكن است برای هر قشر و نوع فعالیتی پیش آید، این جشنواره در تمامی بخش‌ها از جمله بین‌الملل و داخلی حضور داشته است. كیفیت كارها در طول این سال‌ها همواره بالا بوده و هنرمندانی كه در این جشنواره شركت كرده‌اند، همیشه نسبت به آثار خود مسئولیت‌پذیر بوده‌اند و وجدان كاری را رعایت كرده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده كیفیت بالای آثار است و فرهنگی را از گذشته تاكنون به همراه دارد كه نتایج آن اكنون در دسترس ما قرار دارد.

عضو شورای سیاست‌گذاری چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره اولویت های مهم جشنواره امسال عنوان كرد: كیفیت همیشه مهم است. نوع موسیقی‌ای كه ارائه می‌شود، با توجه به پیوستی كه از جامعه داریم، متفاوت است. به‌عنوان مثال، در موسیقی پاپ تغییرات بسیار زیادی در جریان است و موسیقی پاپی كه 20 سال پیش در كشور رایج بود، اكنون به شكلی متفاوت ارائه می‌شود و جوانان به این سبك‌های جدید علاقه‌مند هستند. در حوزه موسیقی سنتی نیز شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در كیفیت اجراها از نظر میكس، صدابرداری، نوع سازها و تكنیك نوازندگان هستیم. در گذشته بسیاری از شهرستان‌های دورافتاده قادر به ارائه چنین اجراهایی نبودند، اما اكنون گروه‌ها و اركسترهای باكیفیت در آنها فعال هستند و توانمندی‌ها بسیار بالا رفته است. همچنین، در گذشته تعداد آموزشگاه‌های موسیقی محدود بود و اجراهای موسیقی در طول سال كم بود، اما اكنون جوانان به طور جدی در این عرصه فعال شده‌اند و در بخش‌های مختلف موسیقی سنتی، محلی، كلاسیك و پاپ و حتی در حوزه‌های غیرموسیقایی مانند ارتباطات و كتاب، نشانه‌های پویایی و فعالیت را مشاهده می‌كنیم.

پاسدار در مورد دستاورد جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در طول 40 سال گذشته نیز اظهار كرد: خوشبختانه این جشنواره بعد از 40 دوره كه برگزار شده، توانسته ادامه یابد و محدودیت‌هایی كه ممكن است در بخش‌های داخلی و بین‌الملل ایجاد شود، نتواسته مانع از برگزاری این رویداد شود. اگرچه تمایل داریم كه بسیاری از اساتید بزرگ در این جشنواره حضور داشته باشند، اما موانع شخصی و مالی مانع از حضور آن‌ها می‌شود. به نظر من این مسائل قابل حل هستند و از طریق گفتگو می‌توان بسیاری از این مشكلات را برطرف كرد. در مجموع، دیدگاه مثبتی به جشنواره موسیقی فجر دارم.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همكاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودكی از 23 تا 29 بهمن ماه 1403 در تهران و استان‌های كشور برگزار می‌شود.

مرتبط با این خبر

  • موسیقی در هوای گود زورخانه

  • تعداد آثار بخش رقابتی جشنواره بین المللی موسیقی فجر

  • حسن كسایی

  • انتشار یك قطعه موسیقایی به افتخار جمشید هاشم‌پور

  • رونمایی از آلبوم موسیقی نمایش «هتل ترانسیلوانیا»

  • تیتراژ پایانی فصل جدید «شوك» با صدای مهدیار نیكان

  • «رهایم كن» عبدالوهاب شهیدی

  • نامگذاری معابر قوچان به نام مفاخر موسیقی خراسان

  • آیین نكوداشت مرحوم فریدون شهبازیان

  • قصه «دلشدگان» در تالار سوره حوزه هنری