آیین رونمایی از آلبوم «ش م س» به آهنگسازی كیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان عصر امروز شنبه بیست و چهارم شهریور در تالار وحدت تهران برگزار شد.

آئین رونمایی از آلبوم «ش م س» به آهنگسازی كیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان عصر روز شنبه بیست و چهارم شهریور با حضور محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور و تعدادی از هنرمندان عرصه‌های مختلف در تالار وحدت تهران برگزار شد.

محسن سیفی مدیرعامل بانك صادرات ایران در ابتدای این مراسم كه اجرای آن بر عهده آوا مشكاتیان بود، توضیح داد: بسیار خرسندیم كه در آستانه هفتاد و سومین سالروز تأسیس بانك صادرات ایران می‌توانیم مسیر جدیدی را در عرصه فرهنگ و هنر تجربه كنیم. ما امسال شاهد ركوردهای تاریخی در حوزه‌های مختلفی بانكی بودیم كه این حركت‌ها و ركوردهای تاریخی می‌تواند جایگاه بانك صادرات ایران را به بهترین جایگاه‌ها رهنمون كند. اصلی ترین نگاه ما تغییر تفكر ما از یك بانك سنتی به یك بانك مدرن با حفظ اصالت‌ها است.
راه اندازی یك پلتفرم جدید برای ارائه «ش م س»

وی افزود: حلقه وصل همكاری بانك صادرات با همایون شجریان و استاد كیخسرو پورناظری حركت به سمت مدرن شدن در عین وفاداری به اصالت‌ها است كه تصمیم داریم به واسطه آلبوم «ش م س» پلتفرم جدیدی را راه اندازی كنیم كه این آلبوم در این پلتفرم شنیدنی می‌شود. این گامی برای مدرن شدن است كه امروز با حضور استاد كیخسرو پورناظری و جناب همایون شجریان گام اجرایی برداشته است. من از این 2 عزیز ممنونم كه پذیرفتند بانك صادرات در كنار آنها باشند و امیدوارم موضوع برگزاری كنسرت این آلبوم هم جنبه عملی پیدا كند و بانك صادرات ایران نیز در این مسیر همراه هنرمندان باشد.

پخش نماهنگ «مردان خدا» یكی از آثار شناخته شده كیخسرو پورناظری با صدای همایون شجریان بخش دیگری از این برنامه را تشكیل می‌داد.

این قطعه از جمله آثار ماندگار موسیقی ایرانی است كه سال‌ها قبل با صدای جلال الدین محمدیان پیش روی مخاطبان قرار گرفته بود.

یاسر مرادی نماینده هیأت مدیره بانك صادرات ایران هم پس از این بخش گفت: من اینجا هستم كه به یك پرسش جواب بدهم. اینكه چرا بانك صادرات و چرا حمایت از آلبوم «ش م س»؟ این آلبوم مسیری برای حضور در دنیای پیشرفته تكنولوژی است كه آن چنان كه باید نتوانسته حال مردم را خوب كند. ما می‌خواهیم به واسطه حضور در این تكنولوژی اجتناب ناپذیر تلاش كنیم تا با ابزار فرهنگ و هنر اصیل ایرانی حال دل مردم را خوب كنیم چرا كه معتقدیم معناگرایی است كه می‌تواند حال مردم را خوب كند.

وی با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های بانك صادرات ایران در حوزه بانكداری الكترونیك توضیح داد: ما به سراغ هنرمندانی اصیل رفتیم كه می‌توانستند با هدف مد نظر ما بهترین اثر را خلق كنند. امروز آمدیم تا به واسطه این آلبوم پلی را میان اقتصاد و فرهنگ و هنر ایجاد كنیم. در این راه مخاطبان می‌توانند از هفته آینده از اپلیكیشنی كه در این زمینه طراحی شده این آلبوم را به صورت كاملاً رایگان دریافت كنند.
اصیل‌ترین دیدن هستی، شنیدن است

رامین حیدری فاروقی كارگردان و پژوهشگر عرصه فرهنگ و هنر نیز در ادامه این مراسم ضمن ارائه نكاتی در حوزه ارتباط میان فلسفه و هنر اظهار كرد: این اثری كه می‌شنویم ما را شگفت زده می‌كند. كسانی كه در این آلبوم حضور دارند از نسل امروز آوایی سر می‌دهند كه از آن جای، آن جا بیرون می‌آید. متأسفانه شنیدن در انسان در حال فراموشی است در حالی كه اصیل‌ترین دیدن هستی شنیدن است.

پس از صحبت‌های حیدری فاروقی یك قطعه نمایشی بااستفاده از قطعات آلبوم «ش م س» برای مخاطبان اجرا شد.

سحر فروزان مدیربرنامه‌های همایون شجریان هم پس از این بخش متنی از محمدرضا درویشی مدرس، پژوهشگر و آهنگساز موسیقی ایرانی به مناسبت انتشار آلبوم «ش م س» را قرائت كرد.

پس از قرائت متن محمدرضا درویشی، كیخسرو پورناظری هنرمند موسیقی ایرانی و آهنگساز آلبوم «ش م س» در سخنانی گفت: خوشحالم كه در این مراسم حضور دارم و درد و دل هم زیاد دارم. دانشمندان غرب با وسایلی كه اختراع كردند، توانستند صدای كائنات را ضبط كنند و شما می‌توانید اینها را در فضای مجازی بشنوید. این موسیقی مانند یك صدای كششی درهم و تقریباً هارمونی شده است و به گوش ما آواز دشتی را می‌نمایاند. آوازهای كرد بیات كه ما می‌دانیم تحریر است و حضرت مولانا آنها را با بینش گفته است. ما وارث این الحان هستیم كه انسان‌های اولیه و پیش از تاریخ آنها را به نوعی تك خوانی و خورشید خوانی می‌كردند و هنوز در كرمانشاه به عنوان «هوره» وجود دارد. حتی در منطقه اورامانات با موسیقی به نام سیاه چمانه رو به رو هستیم كه مربوط به دوران كشاورزی انسان است. این آواها هنوز در كرمانشاه وجود دارد كه در این روزگار به ریتم می رسیم و پس از آن به سازهای بادی می رسیم كه این موسیقی را به تنبور می‌رساند.
وی افزود: تنبور صدای خاك رازآمیزی است كه قدمت چندین هزارساله دارد كه سینه به سینه آمده و در منطقه كرمانشاه خوشبختانه قطع نشده است. موسیقی دستگاهی و امثال آن در دوره بعد از اسلام قطع می‌شود تا اینكه در دوره تیموری دوباره به كار می‌آید و افرادی چون عبدالقادر مراغی روی این موضوعات تحقیقات فراوانی می‌كند. فرآیندی كه دوستان بزرگواری چون محمدرضا درویشی آن را تدوین كرده و همایون شجریان آن را به كیفیت هرچه تمام تر در آلبوم «شوق نامه» اجرا كرده است. گروه «شمس» هم افتخار دارد كه ساز تنبور را به صورت آبرومندی معرفی كرد و شما با آهنگ‌های این گروه آشنا هستید كه تلاش شده این آبرومندی حفظ شود. موسیقی گروه «شمس» موسیقی هنری است كه تلاش شد با آثار بزرگان از درجه كیفی قابل توجهی برخوردار باشد.

این استاد موسیقی تصریح كرد: این موسیقی باید از كجا شنیده شود؟ چرا صدا و سیما هیچ حمایتی از این نوع موسیقی نمی‌كند. چرا وزارت ارشاد در صدور مجوز به ترانه‌ها و برخی اشعار سخت گیری می‌كند؟ به هرصورت ما گلایه‌هایی كه داریم فراوان است اما تلاش می‌كنیم به اتكای مردم و حمایت آنها از موسیقی، آثاری را تولید كنیم. من از یك خانواده فرهنگی زاده شدم و رشد كردم. من به پیروی از پدرم بی واسطه‌گی انسانی را انتخاب كردم و از آن موقع تعهد دادم كه فقط كار فرهنگی كنم. همین توصیه را به فرزندانم كردم و خوشبختانه فرزندانم تاكنون هیچ گونه آثار سطح پایینی را تولید نكردند چون سعی كردیم ارتباطمان را با مردم و موسیقی اصیل حفظ كنیم.
برنامه ریزی برای برگزاری كنسرت در ایران

پورناظری در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: من با همكاری همایون شجریان بسیار مفتخرم و امیدوارم این هنرمند با اخلاق كارهای بسیار ارزشمندی را در این حوزه تولید كند.

همایون شجریان نیز بعد از صحبت‌های پورناظری توضیح داد: آغاز این آلبوم از شش سال پیش آغاز شد و پس از كنسرت‌هایی كه در این زمینه برگزار كردیم كارهای فنی زیادی روی این آلبوم انجام شد. پس از طی مسیری كه در حوزه فنی داشتیم به این فصل رسیدیم و امروز خیلی خوشحالم كه بانك صادرات با یك نگاه دلی در كار حضور داشت و بی دریع محبت خود را به این پروژه اضافه كرد.

وی افزود: استاد پورناظری فضایی را در این قطعات فراهم كردند كه هر قطعه با دیگری تفاوت دارد و این یكی از بهترین كارهایی بود كه من در حوزه آلبوم داشتم و امیدوارم توانسته باشم نقش كوچكی را در این آلبوم ایفا كرده باشم. برای كنسرت‌های داخل ایران در سال آینده برنامه داریم كه مجموعه كنسرت‌هایی راشروع كنیم و در این زمینه بانك صادران هم همراه ما خواهد بود.

پس از صحبت‌های همایون شجریان یك قطعه از آثار تولید شده در آلبوم «ش م س» با نوازندگی كیخسرو پورناظری و خوانندگی همایون شجریان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
رویا نونهالی، رامین حیدری فاروقی، حمید استیلی، بهداد سلیمی، بهرام دبیری، سهراب پورناظری، عادل فردوسی پور، علی ربیعی، بهنام ابوالقاسم، آرش گوران، حسین رضایی، آزاد میرزاپور، همایون نصیری، پیمان ابوالحسنی، سفیر عربستان و تعدادی دیگراز هنرمندان از جمله مهمانان ویژه این مراسم بودند.

مرتبط با این خبر

  • زندگی با موسیقی جریان دارد

  • ولادت حضرت زهرا (س)

  • اجراهای نوستالژیك دهه شصتی

  • هوشنگ ظریف

  • «كنسرت پادكست» حجت اشرف‌زاده

  • مجموعه سه جلدی «تكنیك ویولن نوازی معاصر»

  • كنسرت «مهر مولانا» در تالار وحدت

  • كتابی برای شناخت سازهای یك دوره تاریخی

  • اركستر موسیقی ملی به افتخار كودكان «بر چهره، لبخند» می‌زند!

  • آرش گوران و تولید چهار آلبوم