display result search
آیین گشایش و آغاز به كار رسمی تالار دهلوی با حضور جمعی از هنرمندان برجسته موسیقی ایران و سخنان حسین علیزاده در رثای استادش زندهیاد حسین دهلوی شامگاه چهارشنبه پنجم آبان در طبقه پنجم بنیاد رودكی برگزار شد.
در بخش ابتدایی برنامه ویدئویی از فرآیند تبدیل كردن سالن طبقه پنجم بنیاد رودكی به یك تالار حرفهای موسیقی ویژه اجراهای اركستری به نمایش درآمد و سپس ارد انزابیپور، صدابردار برجسته گزارشی از ویژگیهای فنی و كمنظیر این تالار برای حاضران ارائه داد و از مدیریت بنیاد رودكی در به سرانجام رساندن این پروژه تقدیر كرد.
استاد علیزاده آخرین سخنران مراسم آغاز به كار تالار استاد دهلوی در بنیاد رودكی بود كه تقریبا تمام گفتههای خود به ستایش استادش اختصاص داد. او نام حسین دهلوی را زندهكننده واژههای عشق، مسئولیتپذیری و پشتكار در وجود خود دانست و گفت: «واژه استاد برای حسین دهلوی كم و نكته مهم درباره او این است كه چگونه پشت یك چهره بسیار جدی تا این اندازه عاطفه و لطافت وجود دارد. حسین دهلوی اولین اثر اركستری خود «سبكبال» را سال 32 ساخت كه من فقط دو سال داشتم و امروز میبینیم این اثر برای آن دوران شاهكار است.»
علیزاده با اشاره به پیشینه درس خواندن خود در دبستانی در بازار گفت: «با توجه به شرایط فرهنگی بازار نمیشد در مدرسه ما موسیقی كار كرد و فكر میكردم هنرستان موسیقی هم همان شرایط را دارد. با ورود به هنرستان موسیقی شاید حتی دو هفته هم نشد كه فهمیدم كجا هستم و شیوه راه رفتن و حرف زدن من هم عوض شد. با اینكه هنوز بلد نبودم ساز بزنم، به آن بسیار احترام میگذاشتم و ساز را برتر از خود میدیدم. اینها مواردی نبود كه من سابقه تربیتی در آن داشته باشم و همه در زمانی كوتاه در هنرستان از طریق كسی به من تازهوارد آموزش داده شد كه بهحق آنجا نشسته بود.»
این استاد نامدار درباره وجه تسمیه «بهشت» هم چنین گفت: «من بعدها نام هنرستان موسیقی را بهشت گذاشتم. چون وقتی درهای آن باز میشد فرشتگانی چون هوشنگ ظریف، فرهاد فخرالدینی، غلامحسین بنان و... وارد میشدند. ما و هنرمندان نسل مل با حضور در هنرستان موسیقی بهشت خود را رفتهایم و دیگر نگران آخرتمان نیستیم، چون بهشت را به معنای واقعی با رهبری چون حسین دهلوی تجربه كردیم.»