بهمن پناهی، هنرمند ایرانی مقیم فرانسه است كه در موسیقی و خوشنویسی تبحر دارد؛ او سال‌ها تجربه خود در این دو هنر را در «موزیكالیگرافی» گرد آورده است.






به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، خوشنویس و دانش‌آموخته دكتری دانشگاه هنر سوربن فرانسه پس از 20 سال در ایران نمایشگاه انفرادی برگزار می‌كند. نمایشگاه خط‌نگاره‌هاى او با عنوان «موزیكالیگرافى» جمعه 14 تیرماه در گالری شماره 1 فرهنگسرای نیاوران افتتاح می‌شود.

در این نمایشگاه 25 اثر از آثار نقاشی‎خط بهمن پناهی با تكنیك تركیبى، آكرلیك روی بوم و نیز مقوای دست‎ساز با الهام از زیبائى‌شناسى هنر خوشنویسی به نمایش در مى‌آید. آثار نمایشگاه موزیكالیگرافى» حاصل 15 سال كار و خلق اثر در این زمینه است.

از نظر مفهومى، آثار پناهی بیانى موزیكالیگرافی (هارمونی موسیقی و خوشنویسی) دارند. او در شباهت موسیقی و خوشنویسی می‌گوید این دو هنرهایی هستند كه از جزء‌ به كل می‌روند؛ یعنی تا نُت كامل نشود، ملودی ساخته نمی‌شود. همچنین در خوشنویسی اگر اجزاء كامل نوشته نشوند، جمله ناقص و بی‌معنی می‌ماند.

پناهی در طول برپایی 14 روزه نمایشگاه خود یك پرفورمنس موزیكالیگرافى (اجراى همزمان موسیقى و خوشنویسى مدرن) را به نمایش خواهد گذاشت. این اجرا روز جمعه ٢١ تیرماه از ساعت ١٩ تا ٢٠ برگزار می‌شود. نشست تبیین مفهوم موزیكالیگرافى هم در آخرین روز نمایشگاه (جمعه ٢٨ تیرماه) از ساعت ١٩ تا ٢١ برگزار خواهد شد. بازدید از نمایشگاه و شركت در این نشست‌ها برای علاقه‌مندان آزاد است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • حكایت موسیقی‌های قصه‌گو

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند