دوازده پیانیست از سراسر جهان به رقابت پایانی هجدهمین دور از مسابقه نوازندگی پیانوی «فردریك شوپن» راه یافتند.

هیات داوران مسابقه نوازندگی «شوپن» امسال به نشانه قدردانی از هنرمندی شركت كنندگان در نواختن آثار شوپن، دو فینالیست بیشتر از آنچه پیش‌بینی شده بود انتخاب كردند. هركدام از این پیانیست‌ها یكی از دو كنسرتوی شوپن را همراه اركستر در برابر حضار در اركستر فیلارمونیك ملی ورشو اجرا كردند. كنسرتو قطعه‌ای موسیقی است كه برای اركستر طراحی شده و معمولاً یك ساز اصلیِ تك‌نواز دارد.
برنده مسابقه نوازندگی شوپن كه 28 مهر مشخص ‌شد، یك مدال طلا و یك جایزه نقدی 45 هزار دلاری دریافت كرد و آینده شغلی خود را با قراردادهای بزرگ تضمین می‌كند. جایزه نفر دوم و سوم نیز به ترتیب 35 هزار و 23 هزار دلار است كه از طرف دولت لهستان، موسسات موسیقی و افراد حقیقی به آنها اهدا ‌شد.
اولین دوره رقابت نوازندگی فردریك شوپن در سال 1927 برگزار شد و از آن زمان هر 5 سال یكبار برگزار می‌شود البته وقوع جنگ جهانی دوم برگزاری چهارمین دوره این رقابت را تا سال 1949 میلادی به تاخیر انداخت و حالا كرونا تاخیری یك ساله بر آن تحمیل كرده است. از برندگان دوره‌های گذشته این رقابت معتبر می‌توان به مارتا آرخریچ نوازنده چیره دست آرژانتینی، كریستیان زیمرمن از لهستان و سئونگ جین چو از كره جنوبی اشاره كرد.
شوپن، آهنگساز و پیانیست معروف و محبوب لهستانی، در سال 1810 میلادی در نزدیكی ورشو از یك مادر لهستانی و پدر فرانسوی متولد شد. وی در 19 سالگی برای ادامه تحصیل در رشته موسیقی لهستان را به مقصد وین و سپس پاریس ترك كرد. شوپن در پاریس ماندگار شد و در آنجا به آهنگسازی، برگزاری كنسرت و تدریس پیانو مشغول شد تا این كه در سال 1849 وقتی تنها 39 سال داشت بر اثر سل ریوی درگذشت.


مرتبط با این خبر

  • «طرز تازه» در ایستگاه نهم به غزلیات سعدی رسید

  • از اشعار ابتهاج تا فروغی بسطامی

  • رونمایی از پوستر چهل و یكمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

  • همایون شجریان «ایران روشن» را منتشر كرد

  • برنامه كنسرت‌ها اعلام شد

  • بازنشر یك اثر 81 ساله برای ویولن

  • اشعار شمس لنگرودی آلبوم شد

  • اجرای كامل آواز ایرانی در «جام جهان بین»

  • برگزاری یادمان سالگرد درگذشت اكبر گلپایگانی

  • «اسیر» منتشر شد