مراسم تشییع پیكر زنده‌یاد حسین دهلوی آهنگساز و موسیقیدان ایرانی در تالار وحدت تهران برگزار شد.


بدرقه پیشكسوت موسیقی به خانه ابدی/ «دهلوی» 6 دهه ستون موسیقی ایرانی بود
زنده یاد استاد «حسین دهلوی» موسیقیدانِ دلسوزِ موسیقی ایرانی صبح امروز یكشنبه 28 مهرماه در تالار وحدت تهران به سوی آرامگاه ابدی بدرقه شد.





مراسم تشییع پیكر استاد دهلوی با حضور جمع كثیری از هنرمندان و مسولین از جمله حسین علیزاده، محمد اسماعیلی، سیدمجتبی حسینی، محمد اله‌یاری فومنی، حمیدرضا نوربخش و بسیاری دیگر از هنرمندان و هنردوستان در محل تالار وحدت برگزار شد.

محمد سریر از اعضای شورای عالی خانه موسیقی به عنوان اولین سخنران این مراسم گفت: آمده‌ایم با هنرمندی وداع كنیم كه بیش از شش دهه ستونی بسیار استوار در موسیقی ایران بود و برای حفظ و گسترش این موسیقی بسیار زحمت كشید. او با تمام وجود به دنبال ریشه‌ها بود و بر پایه همین ریشه‌ها مبانی نوین موسیقی ایرانی را بنا نهاد. مهم این بود كه او در اندیشه ارتقای موسیقی ایرانی بود كه با زمانه خود پیش رود و تا حدود زیادی به این هدف رسید. چیزی كه از او برایم بسیار مهم و جالب بود اهمیت به تربیت هنرمندانی در راستای موسیقی ملی ایران بود و چه در دانشجویان دانشگاه و چه در هنرستان این هدف را با جدیت دنبال می‌كرد. او یگانه زمان خود بود.



محمد اسماعیلی نوازنده پیش‌كسوت ساز تنبك با ابراز تاسف و تسلیت برای درگذشت استاد دهلوی گفت: سی سال افتخار همكاری با حسین دهلوی را داشتم و این را بگویم كه واقعا بخش اعظمی از موسیقی ملی با وجود این مرد جان گرفت. به اعتقاد من كار استاد دهلوی فقط عاشقی بود و جز عشق هم چیز دیگری نمی‌توانست باشد. او از آن نسلی بود كه بسیار مورد بی‌مهری قرار گرفت.

كامبیز روشن‌روان آهنگساز نیز در این مراسم گفت: او تنها یك معلم، نویسنده، محقق و آهنگساز نبود بلكه یك موسیقیدان جامع الشرایط بود. او مدیریتی مثال زدنی داشت كه در همه فعالیت‌های هنری‌اش هویدا بود. در حوزه آهنگسازی یكی از شاخص‌ترین آهنگسازان موسیقی ایران بود كه تماما ملهم از فرهنگ و موسیقی ایرانی بود. یكی از بزرگ‌ترین ریسك‌های هنری استاد دهلوی ساخت ریتم‌هایی برای گروه تمبك و اركستر بود. این در شرایطی بود كه خیلی‌ها خجالت می‌كشیدند كه نوازندگان تمبك را حتی روی صحنه بیاورند.

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: استاد دهلوی شناختی درست و عمیق از سنت موسیقی ایرانی داشت. او استادی بود كه به درستی سنت تعلیم و آموزش را می‌شناخت و در محضر استادی چون صبا مهارت و معرفت موسیقی را با هم شناخت و این خصیصه در آثار دهلوی كاملا نمایان است. شاگردان استاد دهلوی كه امروز ستاره‌های موسیقی ایران هستند یك به یك گواه نحوه تربیت او هستند.

نوبت به سخنان حسین علیزاده آهنگساز موسیقی ایرانی و نوازنده برجسته تار رسید. او نیز از استاد دهلوی چنین گفت: تمام عمری كه گذراندم كسی را ایرانی‌تر از حسین دهلوی ندیدم. همین تالار كه قبلا نام رودكی داشت می‌تواند به عنوان دهلوی تغییر پیدا كند اما كسی درك نمی‌كند به همین خاطر هیچ گاه من از مدیران بابت این موضوع خواهش نمی‌كنم. اتفاقا در همان موقعی كه این تالار ساخته می‌شد اركستری به نام رودكی وجود داشت. به هر صورت تا درك مدیران به جایی نرسیده باشد كه حسین دهلوی را درك نكنند ما در شرایط فعلی باقی می‌مانیم.

علیزاده افزود: او وقتی سكان هنرسنان موسیقی را به عهده گرفت سرنوشت موسیقی ایرانی كاملا عوض شد. حسین دهلوی فرستاده‌ای بود كه در مقطعی به موسیقی ایرانی شخصیت داد. او از نادر روشنكفرانی بود كه می‌دانست نقش موسیقی در جامعه چیست. او عصاره رنجی است كه موسیقی ایرانی در این سال‌ها متحمل شده است.

خالق نینوا در ادامه افزود: او از رنجی كه موسیقی می‌كشید رنج می‌برد و این رنج را به درون خود انتقال می‌داد. من احساس خوشبختی می‌كنم در همین رشته موسیقی كه تا این حد با عدم درك و فهم مواجه شده، فردی چون دهلوی این چنین تشییع می‌شود. به اعتقاد من هرگاه نام موسیقی ایرانی می‌آید نام دهلوی نیز در ذهن ما متبادر می‌شود. او در این سال‌ها رنج زیادی می‌كشید خانواده او از جمله خانم سوسن اصلانی همسر ایشان رنج می‌كشید.



هومن دهلوی فرزند مرحوم حسین دهلوی و آهنگساز به عنوان آخرین سخنران ضمن تشكر از حاضرین در این مراسم گفت: امروز تلخ ترین روز زندگی من و خانواده‌ام است. استاد حسین دهلوی نه تنها یك استاد و آهنگساز موسیقی كه هنرمندی چند بُعدی بود. او به قول علی رهبری به قدری دقت داشت كه در برخی از مواقع از بتهوون و موتزارت هم پیشی می‌گرفت. امروز با هنرمندی خداحافظی می‌كنیم كه فارغ از هنرمند بودن، پدری دلسوز و همسری مهربان بود.

در بخش بعدی این مراسم حجت‌الاسلام دعایی نماز میت را در محوطه تالار وحدت اقامه كرد و پیكر مرحوم حسین دهلوی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا و به دیاری باقی تشییع و رهنمون شد.



حسین علیزاده، محمد اله‌یاری فومنی، هوشنگ كامكار، داود گنجه‌ای، كامبیز روشن‌روان، حسن ریاحی، داریوش پیرنیاكان، وارطان ساهاكیان، اسماعیل تهرانی، كیوان ساكت، سیدمجتبی حسینی، حمیدرضا نوربخش، سعید ثابت، بیژن بیژنی، سیدعباس عظیمی، احمد بهروزی‌نیا، افلیا پرتو، احمد صدری، علی ترابی، شهرام صارمی، مزدا انصاری، میلاد عمرانلو، داریوش پیرنیاكان، علی ثابت‌نیا، مهدی آذرسینا، محمود بنفشه‌خواه، عباس خوشدل، محمد سریر، جاوید مجلسی، علی مرادخانی، امیرعباس ستایشگر، پری ملكی و فاضل جمشیدی از جمله هنرمندان حاضر در مراسم تشییع پیكر استاد «حسین دهلوی» بودند.



مراسم یادبود استاد دهلوی فردا دوشنبه 29 مهر‌ماه از ساعت 14 تا 15:30 در مسجد جامع شهرك غرب برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام

  • خاطره بازی عاشقان سینما با اركستر سمفونیك موسیقی فیلم

  • كتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر» رونمایی شد

  • برگزاری فصل چهارم كنسرت‌های عرفان طهماسبی در تهران

  • حنجره زخمی زاگرس در تالار اندیشه

  • كنسرت «نوای آفتاب» و حمید حامی