سیامك جهانگیری نوازنده مطرح نی كه در سه آلبوم با گروه «جاده ابریشم» همكاری كرده از ابزار تمایل این گروه برای اجرا در ایران خبر داد.

سیامك جهانگیری یكی دیگر از نوازندگان ایرانی كه سابقه همكاری با «جاده ابریشم» را در كارنامه دارد در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی فارس با اشاره به كسب جایزه گرمی توسط این گروه گفت: از اهدای جایزه گرمی به مجموعه «جاده ابریشم» بسیار خوشحالم كه بعد از چندین سال كه هنرمندان ایرانی از جمله استادان حسین علیزاده، محمدرضا شجریان و كیهان كلهر نامزد دریافت این جایزه شدند، امسال بالاخره این اتفاق افتاد و این جایزه به مجموعه‌ای رسید كه كیهان كلهر در آن حضور دارد و سهیم است.

وی درباره پروژه جاده ابریشم نیز توضیح داد: از سال 2000 پروژه جاده ابریشم شكل گرفت و من در سه آلبومی كه از این پروژه منتشر شد، همكاری داشتم. در حال حاضر هم عضو مجموعه هستم. كنسرت‌های زیادی با این مجموعه داشتیم و هدف این پروژه هم ارتباط بین موسیقی غرب و شرق است «جاده ابریشم» مسیری اقتصادی و فرهنگی بوده و به واسطه معاملات تجاری ارتباط فرهنگی نیز بین این كشورها شكل می‌گرفته است یعنی مسیری كه از چین شروع می‌شده و به اروپا می‌رفته باعث شده تا كشورها بر یكدیگر تاثیرات فرهنگی نیز بگذارند.

این نوزانده نی ادامه داد: هدف این پروژه نیز همین بوده است كه این ارتباط فرهنگی شگل بگیرید. در ابتدای كار پروژه به آهنگسازانی سفارش كار داده شد كه از كشورهای جاده ابریشم بودند و این آهنگسازان می‌خواستند ارتباطی چه به لحاظ محتوایی و چه به لحاظ ساز بندی و اركستراسیون با موسیقی غربی و اروپایی ایجاد كنند. ماحصل این قطعات نیز توری شد كه سالیان سال در كشورهای مختلف به اجرا درآمده است.

جهانگیری در باره ساز و كار فعالیت این گروه و چگونگی ساخت قطعات نیز عنوان كرد: «یویو ما» در این مجموعه آهنگسازی نمی‌كند و مدیر هنری پروژه است. برای قطعات به آهنگسازان سفارش داده می‌شود كه برای این آنسامبل قطعه بنویسند و بعضا خود اعضای گروه هم آهنگسازی می‌كنند مثل كیهان كلهر.

وی در پایان در پاسخ به این سوال كه چرا علی‌رغم حضور سه نوزانده ایرانی در این گروه، «جاده ابریشم» تا كنون اجرایی را در ایران نداشته، نیز گفت: باید شرایط اجرا در هر كشوری مهیا باشد. یك پروژه‌ای در این ابعاد وقتی بخواهد در ایران اجرا داشته باشد مستلزم وجود اسپانسر و فراهم شدن مسایل مالی و ... است. به هر حال شرایط برگزاری كنسرت‌ در كشورهای مختلف متفاوت است. بارها در گروه در این باره صحبت شده و آنها خیلی دوست دارند كه به ایران سفر كنند اما تا كنون شرایط برگزاری این اجرا فراهم نشده كه امیدوارم در آینده بتوانیم شاهد حضور این گروه در كشورمان باشیم.

مرتبط با این خبر

  • زندگی با موسیقی جریان دارد

  • ولادت حضرت زهرا (س)

  • اجراهای نوستالژیك دهه شصتی

  • هوشنگ ظریف

  • «كنسرت پادكست» حجت اشرف‌زاده

  • مجموعه سه جلدی «تكنیك ویولن نوازی معاصر»

  • كنسرت «مهر مولانا» در تالار وحدت

  • كتابی برای شناخت سازهای یك دوره تاریخی

  • اركستر موسیقی ملی به افتخار كودكان «بر چهره، لبخند» می‌زند!

  • آرش گوران و تولید چهار آلبوم