display result search
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید اسدی در نشست خبری سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر كه در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد گفت: در بخش نمایش های ایرانی 79 اثر در بخش صحنه ای و 32 اثر در بخش خیابانی اجرا می شوند و طبق آمار 62 نمایش از تهران و 49 نمایش از استان های دیگر در جشنواره حضور دارند.
وی ادامه داد: در این جشنواره 120 كارگردان حضور دارند كه میانگین سنی آن ها 36،2 است.
دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: در این بین 25 كارگردان زن تئاتر در بین كارگردان های جشنواره دیده می شود كه در بخش اجراهای محیطی و خیابانی نیز 8 كارگردان زن حضور دارند. در این دوره از جشنواره 8 نمایشنامه غیر ایرانی از سوی كارگردان های تئاتر ایران ارائه شده و باقی آثار ایرانی هستند.
اسدی ادامه داد: در كل 127 نمایشنامه نویس در جشنواره شركت كرده اند كه از این میان 21 نمایشنامه نویس زن هستند. خراسان رضوی نیز با 7 اثر و شهر مشهد با 5 نمایش بیشترین حضور در جشنواره سی و پنجم را دارند.
دبیر جشنواره سی و پنجم تئاتر فجر درباره بخش بین الملل هم گفت : رویكرد ما برای انتخاب آثار خارجی این دوره از جشنواره، معرفی فناوری و شیوه های جدید اجرا است. ما در جشنواره نیز تأكیدمان برای حضور مهمان های خارجی، افرادی است كه امكان معرفی تئاتر ایران به جهان را فراهم كنند.
اسدی با بیان اینكه بخش بعلاوه فجر جشنواره باعث مشاركت بیشتر جامعه تئاتر ایران می شود، افزود: امسال تماشاخانه های خصوصی، نیمه دولتی و حتی دولتی می توانستند در این بخش مشاركت داشته باشند.
وی افزود : در مجموعه 10 تماشاخانه با 11 سالن در بخش بعلاوه فجر جشنواره سی و پنجم حضور دارند. در این بخش 57 نمایش به صحنه می روند و قرار است 7 كارگاه آموزشی از جمله كارگاهی توسط داریوش مؤدبیان در این بخش برگزار شود.
وی اظهار كرد: در جشنواره سی و پنجم، 2 اثر با حضور نابینایان و یك اثر با حضور افراد مبتلا به سندرم دان اجرا می شود. همچنین تعاملی با انجمن نابینایان و ناشنوایان و همچنین پیوستن به كمپین حمایت از آب، از برنامه های این دوره از جشنواره است.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درباره همزمان چند روز پایان جشنواره با ایام برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر هم گفت : جشنواره تئاتر با جشنواره فیلم تفاوت هایی دارد و یكی از مهمترین تفاوت ها این است كه در جشنواره فیلم یك نسخه كپی از آثار سینمایی خارجی در جشنواره ارائه و نمایش داده می شود اما در تئاتر باید گروه های خارجی را هماهنگ كرد تا در جشنواره حضور پیدا كنند. از این رو تداركاتی كه برای حضور آثار خارجی در جشنواره تئاتر فجر انجام شده بود، برای 12 روز ابتدای بهمن ماه بوده است و كارگاه های آموزشی و همایش برگزیده های تئاتر جشنواره های استانی نیز قبل از بهمن ماه برگزار شدند.
اسدی درباره اینكه چرا آثاری با موضوع انقلاب اسلامی در جشنواره تئاتر فجر حضور ندارند، اظهار كرد: هدف جشنواره تئاتر فجر مثل سایر جشنواره هایی كه به مناسبت ایام فجر پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شوند، این است كه هنر را در بزرگداشت انقلاب اسلامی ارائه دهد. هدف این است كه گفتمان انقلاب اسلامی در آثار نمود پیدا كند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش كه تا چه حد آثار خارجی بر اساس راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه انتخاب شده اند، گفت: الزاما آثار بین المللی باید با ما انطباق فرهنگی داشته باشند. نمایش «پرنده» از كشور اسپانیان به موضوع بی تفاوتی اروپا و جنگ افروزان به مهاجران جنگ می پردازد. معرفی ایران فرهنگی در بخش بین الملل مدنظر ما بوده است.
دبیر جشنواره تئاتر فجر تأكید كرد: مصوبه غیر عادلانه آمریكا در خصوص ویزا ندادن به افرادی كه به ایران سفر می كنند باعث شد تا برخی گروه ها را نتوانیم به جشنواره دعوت كنیم.
اسدی در ادامه به معرفی داوران بخش های مسابقه جشنواره سی و پنجم تئاتر فجر پرداخت و گفت: در بخش مسابقه جوان محمد امیر یاراحمدی، شهرام زرگر و آرش دادگر به عنوان داور حضور دارند و داوری آثار مسابقه مروز بر عهده رضا حداد، سهراب سلیمی، حسین مسافرآستانه، رضا مهدیزاده و نادر برهانی مرند است. در بخش مسابقه بین الملل هم یك داور از یونان، یك داور از هلند و یك داور از كره جنوبی به همراه فرهاد مهندس پور و مسعود دلخواه آثار را ارزیابی می كنند.