آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» به آهنگسازی محمدجواد احمدزاده كه از سوی مركز نشر و پخش جوان منتشر شده است روز جمعه 19 اردیبهشت رونمایی می‌شود.

آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» از گروه حجم به سرپرستی و آهنگسازی محمدجواد احمدزاده از سوی مركز نشر و پخش جوان جمعه 19 اردیبهشت رونمایی می‌شود.

محمدجواد احمدزاده نوازنده سه‌تار، میلاد قریشی و حسام عظیمی نوازنده سازهای كوبه‌ای از اعضای گروه «حجم» هستند كه در آلبوم «لحظه‌ای كوتاه» قطعاتی را در حوزه موسیقی ایرانی نواخته‌اند.

در مقدمه این آلبوم آمده است: «آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» حاصل یك پروژه آهنگسازی در سال‌های 94-1393 است. ایده این مجموعه مانند برخی از جریان‌های متأخر آهنگسازی در ایران توجه ویژه‌ای به پیوندهای نظام موسیقی ایرانی و نظام‌های عربی، تركی و هندی داشته است. ساختمان ریتمیك و متریك قطعات با استفاده از تكنیك‌های پلی ریتمیك، پلی متریك و با تنیدگی در الهاماتی از «تالا» در موسیقی كلاسیك هند و «ایقاع» در فرهنگ موسیقایی ایرانی عربی تركی بنا شده است. همچنین ساختار فواصل برگرفته از نظام مدال موسیقی كلاسیك ایرانی است.

«تالا» چارچوب متریك موسیقی كلاسیك هندی است و همین نقش را ایقاع می‌تواند در حوزه موسیقی ایرانی، عربی تركی ایفا كند. این عناصر چرخه‌ای را تشكیل می‌دهند كه از ابتدا تا انتهای یك قطعه با رقص تكرار می‌شود. آنچه این چرخه‌ها را از متر موسیقی كلاسیك غربی متمایز می‌كند ویژگی‌های خاصی مانند طولانی بودن و فقدان تركیب متداول ضرب قوی و ضرب ضعیف است به صورتی كه با توجه به الزامات فضای موسیقایی می‌توان به دلخواه در تركیب ضرب‌ها جایگشت‌های متنوع ایجاد كرد. به عبارتی هر چرخه بزرگ الگوهای تكرار شونده كوچك‌تری را در خود جای داده كه این دو، نوازنده و مخاطب را قادر می‌سازد كه حركت‌های مجموعه‌ای از الگوهای متقارن و نامتقارن را در 2 سطح تجربه كند.

پیچیدگی‌ها و ظرایف ریتمیك می‌تواند توجه به مقوله سازآرایی سازهای كوبه‌ای را دوچندان كند؛ بنابراین در هر قطعه سعی بر این بوده تا این مهم نخست با توجه به فضای موسیقایی هر قطعه و سپس بر اساس قابلیت‌های اجرایی هر ساز صورت‌بندی شود. در كنار تمام دغدغه‌های فنی مجموعه «لحظه‌ای كوتاه» حاصل دوستی دیرینه و فضای مشترك ما در قالب گروه «حجم» بوده است.»

آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» در 38 دقیقه با چهار قطعه به نام‌های «شاخه‌های زمزمه‌گر»، «خروش سایه‌ها»، «بی‌پایان» و «زندگی آنسوی جنگ» منتشر شده است كه این قطعات پیشتر در كنسرتی در سال 1398 نیز در فرهنگسرای نیاوران اجرا شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای شركت در مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» جمعه 19 اردیبهشت، ساعت 16 تا 18 در فروشگاه كتاب و محصولات فرهنگی بوك‌بار، واقع در خیابان دكتر قریب، پایین‌تر از نصرت، نبش كوچه اولیا شركت كنند. آلبوم موسیقی «لحظه‌ای كوتاه» پس از رونمایی در تمامی بسترهایی داخلی و خارجی مختص به موسیقی قابل خریداری و شنیدن است.

مرتبط با این خبر

  • محسن چاوشی و حسین صفا در «زندان‌بان»

  • نیمه دوم اردیبهشت تماشاگر چند كنسرت باشید

  • موسیقی این روزهای پاپ

  • بازآفرینی «والس هرمان»

  • فراخوان هجدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان

  • طنین پیانوی فریدون ناصحی در تالار وحدت

  • مستر كلاس پیانوی كلارا بوكوچاوا

  • انتصاب معاون فرهنگی هنری مجموعه آوای خلیج فارس

  • آلبوم «پرواز خیال» از عباس ابوحمزه

  • آلبوم موسیقی «عشق و نفرت»