با امضای یك تفاهم‌نامه همكاری میان استاندار هرمزگان و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان هرمزگان به عنوان میزبان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران معرفی شد.

با امضای یك تفاهم‌نامه همكاری میان محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان و نادره رضایی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان هرمزگان به عنوان میزبان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران معرفی شد.

محمدآشوری تازیانی استاندار هرمزگان در دیدار با نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كه به منظور امضای تفاهم‌نامه همكاری و میزبانی استانداری هرمزگان از هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با ابراز خرسندی از میزبانی استان هرمزگان برای برگزاری دوره هفدهم جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: متاسفانه برخی از كشورها دنبال جعل هویت و تاریخی ایران به ویژه در پهنه خلیج فارس با صرف هزینه های بسیار هنگفت هستند و تلاش می كنند ظرفیت های فرهنگی و تاریخی ارزشمند ایران اسلامی را به چالش بكشند. این كشورهای محروم از هویت عمیق فرهنگی در تمامی گونه های هنری و به طور محسوس در موسیقی هم ورود پیدا كرده و بسیاری از ریتم ها، آواها، نواها و گونه های موسیقایی ما را نیز به نام خود به ثبت می رسانند. در حالی كه باید بدانیم اینها هویت فرهنگی ما هستند و ما نباید لحظه ای از توجه به این داشته های غنی فرهنگی هنری غافل باشیم. در این زمینه به نظر می رسد برای رفع مشكلات و پرهیز از غفلت باید دنبال راه كارهای هوشمندانه و اساسی به ویژه تولید آثار فاخر و برگزاری شكوهمند رویدادهای اثر گذار و مانا در پهنه خلیج فارس و گسترده ملی باشیم.

وی افزود: بدون تردید برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در استان هرمزگان می تواند برای ما یك فرصت تاریخی مهم در جهت احیا و تقویت فرهنگ وهنر باشه و از جمله مولفه هایی كه می تواند اقتدار كشور عزیزمان در مقابله با انفعال فرهنگی را به خوبی رقم بزند توجه به پاسداشت هویت، سنت، آئین ها و هنر متعالی ایران عزیز با برگزاری جشنواره ها و رخدادهای فرهنگی نظیر جشنواره ملی نواحی ایران است.

استاندار هرمزگان تصریح كرد: برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران در هرمزگان آغاز یك مسیرتازه برای توسعه دیپلماسی فرهنگی بوده و با توجه به اینكه كشور ما سرشار از اقوام با فرهنگ و ارزشمند است بنابراین گردهمایی موسیقایی هنرمندان شریف و محترم این اقوام در استان هرمزگان می تواند شروعی برای توسعه فعالیت های ارزشمند فرهنگی دیگر باشد. فعالیت هایی كه بدون تردید یك گام محكم در آستانه برگزاری جشنواره بین المللی خلیج فارس و افراشتگی نام بزرگ «خلیج فارس» در گستره جغرافیای ایران به واسطه ظرفیت فرهنگی هنری استان هرمزگان است.

آشوری در بخش پایانی صحبت های خود گفت: بی تردید پوشش هنری ظرفیت های استانی هرمزگان آن هم با زبان موسیقی نواحی نیز می تواند یكی از بهترین و محكم ترین گام ها برای تثبیت حداكثری نام زیبا و باشكوه «خلیج فارس» در دنیا باشد. پس این جشنواره یك آغاز راه است و امیدوارم بتوانیم به واسطه حضور هنرمندان و همراهی دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزبان شایسته ای باشیم.

نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ضمن قدردانی از استاندار هرمزگان در میزبانی جشنواره ملی موسیقی نواحی و توصیف ارزشمندی ها و ویژگی های استان هرمزگان برای برگزاری رویدادهای مختلف موسیقایی توضیح داد: تمام تلاش وزیر فرهنگ و ارشاد و سایر همكاران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور حداكثری هنرمندان در رویدادهای هنری است تا بتوانیم براین اساس در بازگشت سرمایه های اجتماعی و فرهنگی تلاش هایی را به سهم خود انجام دهیم. طبیعتا در این مسیر تلاش برای افزایش مشاركت استان ها و معرفی هر چه موثرتر ظرفیت ها و پتانسیل های ملی و بین المللی جغرافیای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می تواند یكی از مولفه ها و ابزارهای مهم ما برای رسیدن به این هدف مهم باشد. مسیری كه به طور حتم استان هرمزگان می تواند یكی از مهم ترین و بهترین گستره های جغرافیایی ایران زمین برای دستیابی به اهداف مهم فرهنگی و هنری باشد.

وی افزود: تمام تلاش معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «رویدادزدایی» است؛ چرا كه این مجموعه یك نهاد سیاستگذار است كه حضور مستقیم در برگزاری اجرایی رویدادها مسائل و مشكلات عدیده ای را ایجاد كرده و باعث شده تا ما از مسیر اصلی خودمان دور شویم. در این زمینه صحبت های مفصلی هم با آقای وزیر انجام گرفته كه یكی از آنها توسعه پروژه «شبكه شهرهای هنر» است و می تواند بسته به ظرفیت جغرافیای هراستان و شهری دربرگیرنده تمركز روی محور موضوعی ویژه ای در حوزه های مختلف فرهنگ و هنر باشد. در این زمینه بنده از همه مسئولان استانی درخواست می كنم تا برای تحقق واقعی این شبكه گسترده و حتی برگزاری جشنواره های ملی ما را همراهی كنند. موضوعی كه برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در هرمزگان با توجه به ظرفیت بسیار بالای فرهنگی و هنری هنرمندان و همراهی ویژه مسئولان استانی می تواند به عنوان فاز پایلوت مواردی كه اشاره كردم مورد توجه قرار گیرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: استان هرمزگان ظرفیت های بسیار ارزشمندی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی دارد و طبیعتا اگر بتوانیم با همراهی ستادی و استانی این ظرفیت بالای فرهنگی هنری را با زبان موسیقی به مخاطبان ارائه دهیم قطعا می تواند به عنوان یك دستاورد ارزشمند هم برای استان و هم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و نشان دهد كه فعالیت های فرهنگی و هنری فقط در تهران نیست و استانی مانند هرمزگان می تواند می تواند به عنوان یك قطب مهم موسیقایی در توسعه این جریان فرهنگی نقش ایفا كند. مسیری كه بی شك مقدمه ای برای نگاه جدی و واقعی به توسعه موضوع مهم «اقتصاد هنر» است كه به اعتقاد من موسیقی نواحی یكی از مهم ترین و بهترین گونه های موسیقایی در این زمینه است.

رضایی در بخش پایانی صحبت های خود تاكید كرد: معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را هم دارد تا به واسطه حضور موثر استان هرمزگان در جریان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران برنامه ریزی های لازم را هم برای انجام دیگر فعالیت های هنری در حوزه فرهنگی «خلیج فارس» و جزیره «بوموسی» همكاری های موثری را با هنرمندان و مسئولان استانی داشته باشد.

احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در مراسم امضای تفاهم نامه همكاری استانداری هرمزگان معاونت امور هنری برای برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران توضیح داد: استان هرمزگان از جمله استان هایی است كه محل تلاقی فرهنگ ها محسوب می شود. مسیری كه طول تاریخ نشان داده كه این منطقه ارزشمند جغرافیایی سنتز جدید و ویژه ای را در عرصه موسیقی نواحی ایران تولید كرده است. به همین منظور برگزاری هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در این استان می تواند شرایط ویژه ای را برای معرفی هرچه بهتر ظرفیت های بالای موسیقایی این استان فراهم سازد.

وی افزود: منطقه جغرافیایی هرمزگان از جمله محدوده های فرهنگی است كه به جهت غنای محصولات و تولیدات موسیقایی متنوع در حوزه های اجتماعی، آیینی و اعتقادی كمتر دچار تغییر و تحول شده است. مسیری كه می تواند دربرگیرنده ارائه محصولات متنوع موسیقایی در كنار دیگر تولیدات استان های كشور طی ایام برگزاری جشنواره موسیقی نواحی باشد. فرآیندی كه بی تردید تلاقی و دیدار فرهنگ های مختلف موسیقایی در یك استان دارای جایگاه موسیقایی مشتمل بر ارزشمندی های فراوانی است كه امیدوارم به بهترین شكل ممكن پیش روی مخاطبان قرار گیرد.

مرتبط با این خبر

  • 28 اجرای موسیقی پاپ روی صحنه «موسیقی فجر»

  • بخش استانی چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در كرمان

  • سرود «خمینی ای امام» در همسایگی كاخ سعدآباد

  • ماجرای عجیب موسیقی نواحی در كرمان و سكوت مسئولان

  • اجرای 15 گروه‌ اقوام در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

  • گیتارسازان به خانه هنرمندان می‌آیند

  • اولین جلسه بررسی سند ملی موسیقی

  • برگزاری تازه ترین كنسرت اركستر مازندران

  • حضور جمال علی‌اف آهنگساز تركیه‌ای در ایران

  • 30 سال تحقیق و پژوهش روی آواز اصیل ایرانی