سیدمسعود شجاعی طباطبایی فعالیت‌های مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری را تشریح كرده و از راه‌اندازی اكسپو حوزه هنری در سطح بین‌الملل خبر داد. همچنین تابلوی نقاشی‌‌شده از اثر مشهور روح‌الامین درباره شهید حججی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نشست خبری تشریح فعالیت‌های مركز هنرهای تجسمی با حضور سیدمسعود شجاعی طباطبایی صبح امروز در حوزه هنری برگزار شد.

وی در ابتدای این نشست اظهار داشت: انتشارات، احیای فضای مجازی، تولید آثار،‌ كارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، جشنواره‌ها، فضای نمایشگاهی و ساخت مستند از جمله بخش‌هایی است كه امروز راجع به آن صحبت خواهیم كرد.

* چاپ دوهفته‌نامه «هور» از پاییز

شجاعی گفت: در حوزه انتشارات، چاپ مجله «هور» را پیگیر هستیم كه از آخر مهر ماه به شكل دو هفته‌ عرضه می‌شود. هور مخفف «هنر و رسانه»‌ است، این نشریه علاوه بر نسخه فیزیكی به صورت نسخه الكترونیكی هم منتشر خواهد شد. از ویژگی‌های هور می‌توان به درج باركد آثار به صورت QR اشاره كرد تا توسط آن بتوان محتوای بیشتری به مخاطبان عرضه كرد. در راستای تمركززدایی، در هر شماره هم 2 هنرمند شهرستانی معرفی خواهند شد.

وی سپس به چاپ كتابی در حوزه «دفاع مقدس» اشاره كرد و افزود: با همراهی انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، مجموعه‌ای از 50 عكس از بهترین عكس‌های دفاع مقدس در قالب كتاب جمع‌آوری شده كه توسط اساتید گرافیك به پوستر و بیلبورد تبدیل خواهد شد و با همكاری سازمان زیباسازی شهرداری در نقاط مختلف شهر به نمایش در می‌آید. اولین «كتاب سال گرافیك مذهبی» نیر در مرحله انتخاب آثار است.

* استفاده از فضای مجازی برای وركشاپ‌ها

شجاعی به كتاب دو جلدی «10 سال با طراحان گرافیك انقلاب اسلامی»‌ زنده‌یاد ابوالفضل عالی اشاره كرد و افزود: قرار است در ادامه آن مجموعه، كتاب مجموع آثار هنرمندان حوزه هنری به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ شود و با استفاده از باركدخوان، امكان مشاهده عكس‌ها و تصاویر بیشتری از هنرمندان فراهم آید.

وی درباره فعالیت‌های مجازی مركز متبوع خود گفت: قرار است سایت مركز هنرهای تجسمی با نشانی http://www.tajassomi.ir را تقویت كنیم و با تغییری كه اعمال می‌شود امكان عضویت در سایت و بارگذاری تصاویر با كیفیت بالا فراهم آید. امروز رتبه این سایت در الكسا از 200 هزار به 16 هزار رسیده كه نشان‌دهنده رشد است. ان‌شاءالله با تهیه بانك اطلاعات هنرمندان تجسمی به دو زبان فارسی و انگلیسی بتوانیم اطلاعات سایت را تكمیل كنیم.

وی درباره دیگر فعالیت‌های مجازی اظهار داشت: پیگیر این هستیم كه برخی كارگاه‌ها مانند كارگاه آقای روح‌الامین با عنوان «شروع تا پایان یك تابلوی نقاشی» به صورت آنلاین برگزار شود. كارگاه‌های آموزشی دیگر هم با حضور اساتیدی همچون نیرومند، نجابتی و ... برگزار خواهیم كرد.

* رونمایی از تابلوی رنگ روغن شهید حججی




شجاعی افزود: برای سرداران شهید و شهدای مدافع حرم برنامه‌های ویژه‌ای تدارك دیده‌ایم كه در قالب‌های مختلف نظیر سردیس و نقاشی دیواری نمود خواهد داشت. امروز نیز اثر بسیار زیبای حسن روح‌الامین درباره شهید حججی، توسط امیربهادر شاهرخی با تكنیك رنگ روغن با اندازه 220 در 118 سانتی‌متر كشیده شده است كه پس نشست این تابلو رونمایی می‌شود. در هفته‌های بعد از آثار حمید قدیریان و محمدعلی نادری و ... پرده‌برداری خواهد شد.

مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان كرد: اولویت جدی ما برای سال بعد و چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، تولید تندیس و سردیس و ... مرتبط با چهره‌های انقلابی است. همچنین امیدواریم در چهلمین سال انقلاب فضای ال‌شكل كنار تالار اندیشه به یك نمایشگاه بزرگ تبدیل شود.

* پرهیز از موازی‌كاری و جشنواره‌زدگی

این هنرمند افزود: در حال حاضر نگارخانه «عالی» در فضای اداری حوزه هنری واقع شده است، برنامه‌ای تدارك دیده شده كه درهای آن به بیرون باز شود تا پنجشنبه و جمعه امكان بازدید مردم فراهم آید.

شجاعی تأكید كرد: جشنواره اولویت اصلی ما نیست اما در برگزاری آنها كمك می‌كنیم، همچنین تلاش داریم جلوی موازی‌كاری‌ها و رقابت‌های ناسالم را بگیریم و به هم‌افزایی تبدیل كنیم. به عنوان مثال قرار شده انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس به مباحث فردی بپردازد و ما مباحث گروهی را پیگیری كنیم.

* راه‌اندازی «اكسپو حوزه هنری»

مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان كرد: در دوران قبلی اتفاقات ناخوشایندی رخ داد و برخی اساتید بزرگ مانند حمید عجمی و مصطفی گودرزی ارتباطشان با حوزه قطع شد، تلاش داریم ضمن حفظ شأن و جایگاه این اساتید، بار دیگر در خدمت این بزرگواران باشیم.

وی در پایان این نشست گفت: در تلاش هستیم به مقوله اكسپو ورود كنیم كه احتمالا نام آن «اكسپو حوزه هنری» خواهد بود. این رخداد علاوه بر داخل كشور، قرار است بین‌المللی شود. به همین منظور با بخش فرهنگیمان در سفارت مالزی صحبت‌هایی شده است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • ضیافت سازهای ایرانی

  • «دلكوكِ» فصل بهار از 20 خرداد آغاز می‌شود

  • عثمان محمدپرست

  • برنامه كنسرت‌های لاكچری!

  • چند عیدانه در آغاز دهه ولایت

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام