علی رهبری آهنگساز و رهبر بین‌المللی اركستر در روزهای 28 آبان و چهارم آذرماه با اركستر سمفونیك اُپرای مارینسكی در سنت پترزبورگ روسیه روی صحنه خواهد رفت.

علی رهبری برای پنجمین و ششمین برنامه با اركستر سمفونیك اُپرای مارینسكی در چهار ماه گذشته به عنوان رهبر میهمان دائم است. در كنسرت اول، شنبه (28 آبان ماه)، آثاری از ریشارد واگنر آهنگساز آلمانی، آرنو باباجانیان آهنگساز اهل ارمنستان و لویی هكتور برلیوز آهنگساز فرانسوی اجرا خواهد شد. زرینا شیمانسكایا اهل سنت پترزبورگ سولیست پیانو در این برنامه خواهد بود.

در كنسرت دوم روز جمعه (چهارم آذرماه) آثاری از آرام خاچاطوریان و الكساندر آراتونیان آهنگسازان اهل ارمنستان و سرگئی واسیلیویچ راخمانینف آهنگساز روسی اجرا خواهد شد. سولیست (تك نواز) این برنامه تیمور مارتینف نوازنده ترومپت اهل شهر سنت پترزبورگ است.

چندی پیش نیز كنسرت افتتاحیه فصل هنری شهر استانبول و كنسرت جشن سالگرد جمهوریت كشور تركیه به علی رهبری واگذار شد.

علی رهبری اول مهرماه امسال برای نخستین بار به عنوان رهبر میهمان دائم اركستر سمفونیك مارینسكی در سنت پترزبورگ به صحنه رفت. وی مسئولیت اجرای حداقل 10 اُپرا و كنسرت را در هر فصل هنری بر عهده خواهد داشت. این حجم از برنامه معمولا برای مدیر هنری اركسترها درنظر گرفته می‌شود.

در این فصل هنری، علی رهبری با ابتكار شخصی خود مسئولیت اجرای دوره‌ای از آثار را برعهده خواهد داشت كه شامل 10 كنسرت است؛ نیمی از آنها به آهنگسازان شرقی و نیمی دیگر به آهنگسازان غربی اختصاص خواهد داشت. در این فصل پیش‌بینی شده كه آثاری از آهنگسازان برجسته ایرانی نیز در سالن اُپرای مارینسكی به روی صحنه برده شود. مجموعه اُپرای مارینسكی به عنوان بزرگترین مجموعه هنری جهان دارای 400 نوازنده، 250 خواننده كُر، ده‌ها خواننده اُپرا، سه سالن اُپرا و چندین سالن كنسرت است.

علی رهبری موسیقیدان ایرانی كه در اتریش با نام الكساندر مشهور است، پیش از این نیز علاوه بر سمت رهبری میهمان دائم اركسترهای رادیو بلژیك، فیلارمونیك (انجمن دوستداران موسیقی كه در شهر حمایت می شوند) چك و فیلارمونیك بلگراد، مدیریت هنری اركستر شهرهای بروكسل، مالاگا، زاگرب و پراگ را برعهده داشته است. وی با رهبری بیش از 120 اركستر مطرح دنیا و ضبط حدود 250 آلبوم اثر موسیقی كلاسیك جهانی با مهمترین اركسترها و اُپراهای دنیا یكی از مطرح‌ترین چهره‌های موسیقی ایران است.

مرتبط با این خبر

  • رضا صادقی آلبوم «برنده» را به مردم بندرعباس تقدیم كرد

  • شاهنامه با ساز ایرانی هم‌نوا شد

  • «لحظه‌ رفتن» با صدای حسن مهدی اعتباری

  • برگزیدگان استعدادیابی موسیقی كودك

  • حسین فرهادپور

  • پروژه آهنگساز ایرانی با عالیم قاسم اف

  • هفتمین «طرز تازه»

  • قصه عشق «زال و رودابه» موسیقی شد

  • گشایش نخستین نمایشگاه موسیقی كودك و نوجوان

  • بازگشت یك خواننده به عرصه موسیقی