display result search
نوازندهٔ سرشناس تار و آهنگساز بود. او همچنین در نواختن سهتار، بربط و ترومپت مهارت داشت. (1285، تهران - 25 آذر 1360)
نصرالله زرینپنجه (1285، تهران - 25 آذر 1360)، نوازندهٔ سرشناس تار و آهنگساز بود. او همچنین در نواختن سهتار، بربط و ترومپت مهارت داشت.
زندگی
در سال 1285 در تهران به دنیا آمد. در 13 سالگی نزد ربیع خان برادر درویشخان به نواختن تار مشغول شد و سپس به خدمت موزیك نظام درآمد. روزی تار میزد كه حسین هنگآفرین صدای سازش را شنید و ذوق او را پسندید و به شاگردی خود پذیرفت. بعدها از خدمت موزیك نظام استعفا داد و فرصتی یافت تا هنر خویش را تكمیل كند.
مدتی نزد مرتضی نیداوود و یحیی زرپنجه و علیاكبر شهنازی تعلیم گرفت تا این كه با موسی معروفی آشنا شد و ردیفی را كه او روایت كرده بود، نواخت. نصرالله زرینپنجه در سال 1313 از موسیقی دلسرد شد و تار را كنار گذاشت و عهدهدار سمتهایی در وزارت دارایی شد. در سال 1320 كه علی نقی وزیری به هنرستان موسیقی بازگشت، دوباره نزد حسین سنجری به آموختن تار مشغول شد و در اثر تشویق روحالله خالقی از وزارت دارایی به وزارت فرهنگ منتقل شد. وی ضمن تدریس در هنرستان موسیقی ملی در تدوین كتابهای مقدماتی تار و سه تار نقش ارزندهای ایفا كرد. زرینپنجه سالها با رادیو همكاری داشت و رهبر اركستر سازهای ایرانی رادیو بود و آهنگهای بسیاری ساخت كه اجرا شد. در برنامههای ساز و سخن كه به ابتكار روحالله خالقی تدوین میشد نیز همكاری داشت. تمرینهای كه ساخته برای هنرجویان بسیار مفید است. این تمرینها شامل ابوعطا، بیات ترك، چهارگاه و بیات اصفهان است كه در كتاب سوم تار و سهتار هنرستان به كوشش حسین علیزاده به چاپ رسیدهاند.
وی حدود 50 آهنگ ساخته و آموزگار موسیقی در مركز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران بود.
ثمرهٔ ازدواج وی دو دختر است كه از او به یادگار مانده به نامهای مهین زرینپنجه و شهین زرینپنجه، كه مهین پیانو و شهین ویولن مینوازند و هر دو از فارغالتحصیلان هنرستان موسیقی ملی میباشند