display result search
در دومین روز از دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم روز گذشته 26 فروردین 6 اجرا در بخش تكنوازی و 3 اجرا در بخش گروهنوازی در هتل سورینت روی صحنه رفت. همچنین در ادامه و بعد از پایان اجراهای صحنه ای بخش خیابانی جشنواره روبه وی مركز خرید سیتی سنتر قشم و همچنین بخش كافه ای در روستاهای اطراف برگزار شد كه با استقبال خوب علاقه مندان به موسیقی همراه بود.
اجراهای صحنهای روز دوم جشنواره
در بخش تك نوازی رونیكا توكلی فرد، قطعه نصیرخانی (طوسی) و چهارپاره (مرادخانی) از آثار میرزاعبدالله و قطعه چهارمضراب ماهور به آهنگسازی درویش خان را به اجرا درآورد. این هنرمند جوان حدود 5 سالی است كه به نواختن این ساز مشغول است.
رحمان مومنی دیگر شركتكننده بخش تكنوازی از شهر اصفهان بود كه در هر 2 دوره این جشنواره شركت داشته و در این برنامه قطعات «ونوشه» اثر حمید متبسم و «شورانگیز» اثر حسین علیزاده را اجرا كرد. این نوازنده دانش آموخته هنرستان موسیقی است و زیر نظر استادان نوا سلیمانی و حبیب خرمی آموزش دیده و همچنین در خارج از هنرستان در محضر امیرفرهنگ اسكندری بوده است.
میثم البوعلی عباسی، شركت كننده خوزستانی از بندر امام خمینی و از شاگردان عبدالزهرا فلاح پور نیز در این رویداد 2 قطعه از مقامهای رَست، عجم، نهاوند و بغداد و بداههنوازی در مقام دشت را روی صحنه برد.
در ادامه مجاهد عبدالهی از بندرعباس از شاگردان مرتضی كریمی، دیگر نوازنده این بخش بود كه بداههنوازیهایی را روی صحنه برد. این نوازنده در هر 2 دوره این جشنواره شركت داشته و حدودا پنج سالی است كه نوازندگی میكند.
سید محمدعلی سبزواری شركتكننده تهرانی علاوه بر بداهه نوازی، قطعه «دل انگیزان» اثر پرویز مشكاتیان را اجرا كرد.
در بخش گروهنوازی هم گروه موسیقی «نهیب» به سرپرستی محمدرضا حسن خانی (نوازنده عود) قطعه «كوچ» از آثار خود را اجرا كردند و همچنین 2 قطعه «نیلی» به آهنگسازی روزبه صف آرایی و «رست» به آهنگسازی احمد خطیب اجرا شد و در ادامه بداههنوازی با ساز كمانچه توسط روزبه صف آرایی، بداههنوازی ساز تار با هنرنمایی مهدی میرصفایی روی صحنه رفت.
گروه موسیقی «نارنج» به سرپرستی مهدی قاسمی در بخش گروه نوازی چهار اثر از قطعات خود را با نامهای «دلتنگی»، «بهار»، «پریش» و «آشوب» را اجرا كردند. محمد توكلی (نوازنده عود)، سیاوش مهمان پذیر (نوازنده پركاشن)، یاسین منصور آبادی (نوازنده سنتور) و آرشاك انوری (نوازنده پیانو) از نوازندگان این گروه بودند.
گروه موسیقی «كارما» به سرپرستی شهاب عامری سیاهویی (نوازنده عود) قطعه «صوت» به آهنگسازی گروه كارما را به اجرا درآوردند. بهنام علیزاده (عود)، رامین علی پور (دهل) و امیرطیاری (مُرواس از سازهای كوبهای) از نوازندگان این گروه بودند.
استقبال از پویش «با سازت بیا» و اجراهای كافهای
یكی از بخشهای جذاب و مورد توجه جشنواره كه بیشتر از بخش صحنه ای و اصلی مورد توجه علاقه مندان و گروه های موسیقی قرار گرفته است بخش اجراهای خیابانی جشنواره است كه از ایده های رضا موسوی مدیر هنری جشنواره بوده كه با راه انداختن پویش «#با_سازت_بیا» از مدتی قبل از آغاز جشنواره گروه های موسیقی را از سرتاسر ایران برای حضور در این پویش دعوت كرده است. بخشی كه با استقبال زیاد گروه های موسیقایی و مردم روبه رو شده و این بخش در كنار بخش كافه ای جشنواره شور و هیجان را بیشتر از بخش اصلی به جشنواره وارد كرده است.
بهنام ابوالقاسم كیوریتور كمپین «#با_سازت_بیا» درباره این كمپین بیان كرد: «با سازت بیا» از ایدههای رضا موسوی مدیر هنری این جشنواره است. برنامه به این صورت بود كه با ایجاد یك استیج كوچك در بیرون از محوطه یكی از مراكز خرید جزیره، هر نوازنده با هر توانایی كه دارد به این كمپین بپیوندند و ساز بنوازند. طی دو شبی كه این برنامه برگزار شد استقبال بسیار خوب بود و نوازندههای بسیاری به ما پیوستند. موسیقی حد و مرزی ندارد و موجب ارتباط مردم و فرهنگ ها با یكدیگر است.
اجراهای كافه ای نیز یكی دیگر از بخش های جذاب جشنواره است كه آخر شب ها در روستاهای گامبرون، سوزا و سهیلی با حضور علاقهمندان موسیقی زنده توسط گروه های مختلف اجرا می شود و شور و هیجان متفاوتی را به شب های قشم بخشیده است.