متولد سال 1323 شمسی در بندرانزلی است. وی نواساز و نوازنده تار و سه تار و عود است.

احمدعلی راغب، متولد سال 1323 شمسی در بندرانزلی است. وی نواساز و نوازنده تار و سه تار و عود است.
احمدعلی راغب، متولد 1323 در بندر انزلی نوازنده تار، سه تار و عود و نواساز می باشد. وی از دوران طفولیت موسیقی را با ساز دهنی شروع كرده و سپس جذب ساز سنتور می شود وی در این دوره قطعات گیلانی را با اشعاری از سروده های خود به زبان گیلكی اجرا می كرده كه باعث شهرت اش در بندرانزلی شده بود.
آموزش جدی موسیقی با از كلاس تارِ یحیی نیكنواز آغاز شده و نوازندگی تار او از همین سال به شكل جدی آغاز می شود. در سال 1342 كه پس از اخذ دیپلم به عنوان معلم در آموزش و پرورش رشت مشغول خدمت گردید و همزمان وارد اركستر رادیو شد و هفته‏ ای یك تصنیف همراه با شعر برای خوانندگان رادیو گیلان آماده می‏كرد. همچنین ماهی دو بار به تهران می ‏آمد و نزد علی‏ اكبر سرخوش به فراگیری تار می‏پرداخت تا در زمینه بداهه ‏نوازی نیز تجربه كسب كند.
پس از هشت سال همكاری با رادیو و تلویزیون گیلان و ساختن چهل قطعه موسیقی با كلام و بدون كلام در سال 1350 جهت ادامه تحصیل به تهران منتقل می شود و همچنان به عنوان معلم در وزارت آموزش و پرورش خدمت اش را ادامه می دهد. پس از چندی در اركستر سازهای ایرانی مفتاح كه زیر نظر مهدی مفتاح فعالیت می كرد به عنوان آهنگساز و نوازنده عود مشغول به كار شده و آهنگ‏هایی نیز برای خوانندگان معروف آن زمان می سازد و نیز قطعات «فولكور» گیلانی بدون كلام را كه در دوران جوانی كشف كرده بود با همین اركستر اجرا و ضبط می كند.
در سال 1358 كه واحد موسیقی صداو سیما منحل می شود، وی به همراه چند نوازنده دیگر و همكاری محمد گلریز مشغول ساخت و اجرای سرود در ارتباط با انقلاب شده و با پس از آشنایی با حمید سبزواری و همكاری با شهید مجید حدادعادل كه در آن زمان مدیر رادیو بود، به تهیه سرودهایی همچون: «مطهری»، «نواب صفوی»، «نغمه اتحاد»، «نعمه توحید»، «مارش حركت»،«پاسداران»، «سرودبسیج»، «خدایا خدایا»، «باز آی»، «آمریكا آمریكا»، ده ها سرود دیگر پرداخت.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز در زمینه موسیقی دفاع مقدس آثار بسیار زیادی را عرضه كرد كه بعضی از آنها به شهرت بسیار زیادی رسید كه از جمله آنها سرود «پیروزی خجسته باد» در آواز بیات ترك می‏باشد.
در سال 1359 از آموزش و پرورش به صدا و سیما منتقل شد در سال 1367 از سازمان صدا و سیما بازنشست شد ولی مجددا به عنوان كارشناس و مسئول تولید موسیقی مراكز و سرپرست واحد موسیقی مركز رشت و عضو شورای عالی موسیقی صدا و سیما و سرپرست اركستر سنتی شماره 2 به خدمت مشغول شد.
راغب به غیر از سه سازی كه در نواختن آن تخصص دارد با سازهایی همچون پیانو، فلوت، سنتور آشنایی دارد. از حیث تعداد آثار آهنگسازی شده در سازمان صدا و سیما، احمد علی راغب پیش تاز است و او در میان همكاران به نام «مرد هزار آهنگ» مشهور است.

سردبیر: سحر فخاری

  • #تار #جنگ تحمیلی عراق علیه ایران #سازمان صدا و سیما #سه تار #مشاهیر موسیقی

مشاهیر

  • حسین صبحدل

  • مجید انتظامی

  • حسین تهرانی

  • اردشیر كامكار

  • شهرداد روحانی

  • كیوان ساكت

  • بیژن كامكار

  • فرامرز پایور

  • لوریس چكناوریان

  • كیهان كلهر