دفتر اول و دوم كمانچه ‌نوازی نوین تألیف سیـنا علم را نشر خنیاگر منتشر كرد.

مؤلف در این كتاب تلاش كرده است تا كمانچه را به‌عنوان یك ساز زهی-آرشه‌ای كامل بشناساند و شخصیتی «كششی» برای آن بسازد. «علم» همچنین تجربه‌ی تغییر كوك و دلایل ایجاد چنین رویكردی را توضیح داده است.

مولف كتاب، درباره‌ی این مقوله‌ی «انتقالی بودن ساز كمانچه» را كه سال‌ها آهنگسازان و نوازندگان با آن درگیر بوده‌اند، توضیح داده است. او اعتقاد دارد اشتباه بزرگی كه موجب سختی در نگارش و نوازندگی می‌شود، نگاه انتقالی به این ساز بوده و حالا با نگاه بی‌طرفانه این مساله بررسی شده است. نوشتن اِتودها (كه با عنوان چالش آمده‌اند) و دونوازی‌هایی برای دو كمانچه كه جای خالی آن حس می‌شد از دیگر اهداف این كتاب است.

مؤلف در دفتر دوم به تحصیل فواصل موسیقی ایرانی با تمرین‌هایی از نوع اِتودها و قطعات و دو‌نوازی‌ها می‌پردازد تا تمام تكنیك‌هایی را كه در دفتر اول به آنها پرداخته و همچنین در ادامه به آنها می‌پردازد رنگ‌و‌بوی موسیقی دستگاهی ببخشد. همچنین با تجربۀ تغییر كوك و دلایل ایجاد چنین رویكردی مواجه خواهیم شد كه از لحاظ رزونانس (تشدید صدا) و نحوۀ انگشت‌گذاری‌های متفاوت دنیای تازه‌ای را فراروی مخاطب می‌گذارد.

مرتبط با این خبر

  • سوگ‌خوانی هنرمندان موسیقی ایران در خیمه هنر

  • فراخوان هشتمین دوره جایزه بهترین كتاب موسیقی منتشر شد

  • انتشار نماهنگ موسیقایی «زنگ آخر» برای مدرسه میناب

  • انتشار كتاب 124 قطعۀ برگزیده از موسیقی كلاسیك ایران به انتخاب داریوش صفوت

  • آوای محرم، همنوا با آثار موسیقایی محرم

  • بهروز رضوی" گوینده و پیشكسوت رادیو "درگذشت

  • «نت اقتدار» روایت همدلی ایرانیان با سرود ملی است؛ نت به نت زمزمه شكوه

  • بازخوانی مهر از نواهایی برای میهن ؛ قصه تولد آهنگی كه نماد غرور ملی شد؛ ماندگاری از پكن تا جام جهانی!

  • تاریخ موسیقی در ساز و آهنگ باستا

  • از خواندن «اخبار غلامحسین بنان در مطبوعات» تا سفر به ساز و آهنگ باستان