مركز موسیقی حوزه‌ هنری انقلاب اسلامی، آلبوم «آوای صحرا» را با همكاری حوزه هنری خراسان جنوبی با عنوان «صحرا» كه در منطقه، با شهرت سلم‌آبادی‌ها معروف است، منتشر كرد.


در این اثر كه با اجرا و خوانندگی «جابر زارع» همراه است، ابراهیم سلم‌آبادی با ساز تخصصی دهل و دایره و محمد سلم‌آبادی از نوازندگان برتر ساز سرنا خواننده را همراهی می‌كنند. گروه موسیقی مقامی خراسان جنوبی با عنوان «صحرا» كه در منطقه، با شهرت سلم‌آبادیها معروف است در سال 1352 تشكیل شد. اولین اجراهای این گروه در مشهد مركز صدا و سیمای خراسان بود كه به نام موسیقی محلی خراسان در روزهای جمعه پخش می‌شد. این گروه تاكنون در شهرهای مختلف ایران برنامه‌های بسیاری اجرا كرده است.

در مقدمه‌ای كه برای معرفی آثار این آلبوم از سوی مركز موسیقی حوزه هنری نگاشته شده، آمده است: موسیقی منطقه جنوب خراسان مبتنی بر ملودی‌ها، حركات ریتمیك و نمایشی است كه از دل آیین‌ها برآمده و هركدام وجه تسمیه و فلسفه وجودی خاصی دارند. موسیقی در این منطقه به ویژه در شهرستان بیرجند از پیشینه‌ای كهن برخوردار است. ریتم‌های پنج‌ضربی (سه‌تایی و دوتایی) متداول در این منطقه دارای ویژگیهای خاص خود است كه در دیگر نقاط ایران مرسوم نیست. سازهای اصیل و محلی این منطقه سُرنا یا سورنای به معنای نای شادمانی، دهل، دایره و نی است كه اغلب در مراسم شادیانه نواخته می‌شود.

علاقه‌مندان برای تهیه آلبوم موسیقی «آوای صحرا» به صورت نسخه اصلی می‌توانند به مراكز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری سراسر كشور و همچنین سایت‌های معتبر مركز موسیقی مراجعه كنند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • «طرز تازه» در ایستگاه نهم به غزلیات سعدی رسید

  • از اشعار ابتهاج تا فروغی بسطامی

  • رونمایی از پوستر چهل و یكمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

  • همایون شجریان «ایران روشن» را منتشر كرد

  • برنامه كنسرت‌ها اعلام شد

  • بازنشر یك اثر 81 ساله برای ویولن

  • اشعار شمس لنگرودی آلبوم شد

  • اجرای كامل آواز ایرانی در «جام جهان بین»

  • برگزاری یادمان سالگرد درگذشت اكبر گلپایگانی

  • «اسیر» منتشر شد