ضبط قطعه شماره 8 پوئم سمفونی «مادرم ایران» تحت عنوان نوحه‌خوان» این هفته در استودیوی رادیو تلوزیون پراگ در جمهوری چك به پایان رسید؛ این قطعه با الهام از واقعه عاشورا نوشته شده است،


«نوحه خوان» با الهام از داستان روز عاشورا نوشته شده و 9 سال پیش از انقلاب در شهر وین ساخته شده و در آن زمان جایزه مخصوص آكادمی هنرهای زیبای شهر وین را دریافت كرده بود.

اولین اجرای این قطعه حدود 45 سال پیش با همراهی اركستر سمفونیك «تون كونستلر» در شهر وین بوده است. این اثر كه در ورزیون جدیداش برای ساز‌های ویولن، تار و یا ویولونسل به همراهی اركستر بزرگ سمفونیك باز نویسی شده، از طرف علی رهبری به استاد حسین علیزاده تقدیم شده است.

علی رهبری كه دارای بالاترین نشان هنری كشور چك است، سال‌ها با اركسترهای كشورهای چك و اسلواكی به عنوان مدیر هنری و رهبر میهمان تجربه كاری داشته و درضبط این قطعه شخصاً رهبری اركستر را عهده دار بوده است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • آوای فیلم؛ وقتی موسیقی، خاطره سینما را زنده می‌كند

  • حافظ‌خوانی؛ هر شب قرار با غزل‌های حافظ در رادیو آوا

  • نشست پژوهشی «شب ویولن ایرانی» برگزار شد.

  • علی زندوكیلی به پروژه «سیاوش» پیوست

  • «شب‌شروه» در خارگ؛ شبی برای شنیدن صدای اندوه جنوب

  • فراخوان نوزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منتشر شد.

  • پهلوان آواز ایران درگذشت.

  • شنیدن یك تفكر موسیقایی میان 2 سنت

  • دهمین فستیوال رقابتی پیانو «كلارا» شهریورماه برگزار می‌شود.

  • كنسرت مجید انتظامی به افتخار جامعه پزشكی ایران