یكی از پژوهشگران و مستندسازان موسیقی نواحی ایران در تشریح تازه ترین فعالیت های خود از ساخت و تولید 2 مستند درباره موسیقی نواحی منطقه خراسان خبر داد.

علی عابدی پژوهشگر و مستندساز ضمن ارائه اطلاعاتی از تازه ترین فعالیت های خود در عرصه موسیقی بیان كرد: به تازگی تصویربرداری یك مستند به نام «بخشی» را به پایان رسانده ام كه مشتمل بر روایت تصویری نیم ساعته از زندگی و آثار استاد عیسی قلی پور از نوازندگان شاخص موسیقی نواحی خراسان معروف به «عیسی بخشی» است.

وی افزود: در این مستند تلاش كردیم تا به واسطه ارزشمندی های هنری این استاد شناخته شده موسیقی خراسان، به محل زندگی او رفته و درباره كارهای تولیدی وی و هچنین فعالیت های دیگری كه در زندگی شخصی خود انجام می دهد، تصویربرداری هایی را انجام دهیم. در واقع می توان گفت این مستند پرتره ای از استاد قلی پور است كه فكر می كنم با آثاری كه قبلا از این هنرمند پیشكسوت موسیقی تولیده شده، متفاوت خواهد بود.

این پژوهشگر موسیقی نواحی ایران، درباره دیگر فعالیت موسیقایی خود نیز گفت: اثر دیگری كه مشغول پیش تولید آن هستیم، مستندی با موضوع لالایی های موسیقی خراسان است كه به زودی تصویربرداری آن را در خراسان كلید می زنم. این مستند اثری درباره موسیقی لالایی اقوام مختلف منطقه خراسان مشتمل بر تركمن ها، تات ها، كرمانج ها و ترك ها است كه در ادامه پژوهش های قبلی ام در این عرصه تولید می شود. این فیلم هم مستندی یك ساعته است كه به معرفی لالایی مادرانه اقوام مختلف خراسان است.

عابدی در بخش پایانی صحبت های خود یادآور شد: پیش از ساخت این 2 فیلم مستندهایی درباره موسیقی منطقه خراسان به اسم «از یاد رفته ها» ساختم كه حدود 60 دقیقه است. در این مستند كوشیده ام بخشی از زندگی بخشی ها و عاشیق های منطقه خراسان را مورد بررسی و واكاوی قرار دهم. بررسی هایی كه از سال 1384 تا 1392 جمع آوری شد. نكته حائز اهمیت درباره این مستند درگذشت 95 درصد از هنرمندانی است كه در این مستند سوژه ما بودند و امروز دیگر در میان ما نیستند. شرایطی كه فكر می كنم می تواند ارزش های این اثر مستند را دارای اهمیت كند.

مرتبط با این خبر

  • هفتم آبان؛ آوای خاطره‌ها با یاد احسان خواجه‌امیری

  • امین غفاری رهبر اركستر نمایش موزیكال «امیركبیر» شد

  • چهارمین جایزه ملی آهنگسازی استاد روح‌الله خالقی

  • كنسرت گروه نهال جمعه 8 آبان ویژه بانوان روی صحنه می‌رود.

  • «آوای خاطره‌ها» به یاد فریدون مشیری؛ شاعری كه واژه‌هایش در نغمه‌ها ماندگار شدند

  • «آوای خاطره‌ها» به مناسبت زادروز حمیدرضا نوربخش؛ صدایی آمیخته با شعر و موسیقی ایرانی

  • «آوای خاطره‌ها» به یاد استاد محمدعلی كیانی‌نژاد؛ روایت دلدادگی با نغمه‌های نی

  • همنوازان چندمضراب در تالار رودكی

  • «روز از نو» و آغاز روز پر ماجرا؛ این ملودی‌ها برای بچه‌ها جذاب است.

  • «به سبكِ ایتالیایی» در تالار وحدت