مجله تخصصی «ایران» به زبان ژاپنی با عنوان «موسیقی ایرانی و گردشگری» پس از استقبال مخاطبان، در 1500 نسخه دوباره منتشر شد.

مجله تخصصی «ایران» به زبان ژاپنی با عنوان «موسیقی ایرانی و گردشگری» پس از استقبال مخاطبان، در 1500 نسخه دوباره منتشر شد. چاپ اول این شماره در فروردین 1400 منتشر شد كه با حمایت جمعی از علاقه‌مندان و چاپ دوباره آن، شمارگان این مجله تخصصی در 76 صفحه به 3000 نسخه، علاوه بر نسخه دیجیتال رسید.

عناوین این شماره شامل: به جهان موسیقی ایرانی خوش آمدید، سازهای ایرانی و پراكندگی آن‌ها اعم از زهی (زخمه‌ای، كششی، چكشی)، بادی، كوبه‌ای، نقشه پراكندگی سازها و موسیقی مناطق و نواحی ایران مانند كرد، بلوچ، تالش، آذری، گیلكی، بختیاری، لری، قشقایی، تركمن، مازندرانی، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان و...، معرفی 15 شخصیت برجسته موسیقی سنتی، 10 خواننده پاپ برتر معاصر كشور، جایگاه موسیقی در زندگی ایرانی‌ها، تالارهای موسیقی و ... معرفی و نمونه‌های آن در یوتیوب و آپارات است.

شماره چهارم نشریه در قسمت برگی از تاریخ ایران، تاریخ موسیقی ایران از ابتدا تا دوران معاصر و از جمله مهر استوانه‌ای چغامیش كه علیرغم كوچكی، تصاویر گروهی از نوازندگان را بر خود دارد كه قدمت چند هزار ساله سازها و موسیقی ایرانی را نشان می‌دهد و یكی از اسناد مهم تاریخ موسیقی جهان به شمار می‌رود به شكل خلاصه جمع آوری شده و در بخش گردشگری و سرفصل به ایران خوش آمدید، غار كرفتو در دیواندره به عنوان یكی از مشهورترین و معروف‌ترین دیدنی‌ها و مراكز توریستی استان كردستان و ایران معرفی شده است.

ایرانیان سرآمد عنوان دیگری است كه به معرفی قادر عبدالله زاده بزرگترین نوازنده شمشال كردی پرداخته كه به چوپانی اشتغال داشت و نوازندگی نی شمشال را فرا گرفت و سپس به یكی از سرآمدان موسیقی نواحی ایران تبدیل شد و سفرهای متعدد خارجی برای معرفی موسیقی محلی ایران انجام داد.

در بخش ایران و ژاپن دكتر ماساتو تانی، استاد دانشگاه كوبه و نوازنده سنتور كه بی‌شك در زمینه روابط موسیقیایی بین ایران و ژاپن، یكی از برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی و هنری است معرفی شده است و در فصل تجربه زندگی در ایران هم خاطرات تحصیل خانم ساواكو ایشی‌ای در تهران آورده شده كه دانشجوی كارشناسی ارشد دانشگاه هنر توكیو بوده و جذب موسیقی ایرانی شده و برای یادگیری زبان فارسی و نیز نواختن سه تار به ایران سفر كرده است. در این بخش به بیان خاطرات او به همراه تصاویری از تحصیل و نوازندگی او در ایران و ژاپن اشاره شده است.

مجله ایران به صاحب امتیازی رایزنی فرهنگی، مدیرمسؤولی و سردبیری دكتر حسین دیوسالار و تحریریه با مسؤولیت قدرت‌اله ذاكری و همكاری و مشاورت دكتر احسان جوانمردی و هیتوشی موریشیما منتشر می‌شود. این نشریه علاوه‌بر نسخه چاپی به صورت دیجیتالی نیز در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی