آلبوم ردیف استاد ابوالحسن صبا برای سنتور با اجرای پویا سرایی در پلتفرم‌های جهانی منتشر شد.

آلبوم ردیف استاد ابوالحسن صبا برای سنتور با اجرای پویا سرایی در پلتفرم‌های جهانی منتشر شد. ردیف استاد ابوالحسن صبا برای سنتور یكی از مهم‌ترین منابع و كتب‌های آموزشیِ این ساز است كه سال‌ها پیش توسط شاگردان این استادِ برجسته نظیر داریوش صفوت، فرامرز پایور و محمد بهارلو تدوین شده است.

اهمیت این ردیف، بروز بودن و سازگارتر بودنِ مطالب آن برای سنتور در مقایسه با ردیف‌های قدیمی‌تر و مخصوص تار و سه تار (نظیر میرزاعبدالله و اقاحسینقلی) است. اجرای رسمیِ این اثر توسط «سعید ثابت» سال‌ها پیش تحت نظر استاد مرحوم پایور صورت گرفته است.
اكنون «پویا سرایی» (عضو هیات علمی دانشكده هنر، نوازنده و آهنگساز) دستگاهِ شورِ این ردیف را ضبط و در پلتفرم‌های جهانی منتشر كرده است. او در این باره می‌گوید: «هر دورة تاریخی ، تفسیر و قرائتِ خودش از آثار ماندگار را می‌طلبد... ردیف به‌عنوان اثری تاریخی و ماندگار نیز از این اصل مستثنا نیست. زمان بندیِ زمانة ما و هم‌چنین ادراك‌مان از فرم و نوانس نسبت به دهه‌های پیش تفاوت پیدا كرده است . از طرفی اگر تفسیرِ امروز ما در قالب آموزش‌های‌مان به هنرآموزان انتقال پیدا نكند، چگونه می‌توانند برای حضور در هنرِ معاصر خود قدم به عرصة اجرا بگذارند؟ نتیجه می‌شود شكاف عمیقی كه بین آموختنِ ردیف به شكل كاملا مدرسی و خشك است و موسیقیِ اجرایی كه نمود و رنگ و رخِ كاملا متفاوتی از ردیفِ آموخته شده دارد . به این جهت بر آن شدم كه پس از گذشت سال‌ها از تدوین این ردیف اجرای جدیدی از این ردیف را ضبط و منتشر كنم.»

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی