display result search
بتهوون كار روی دهمین سمفونیاش را آغاز كرده بود كه بیماری به او مهلت تكمیل پروژهاش را نداد و سمفونی شماره 10همچنان به صورت یك پیشنویس (و یادداشتهای پراكنده) باقی ماند.
لودویك ون بتهوون در سال 1827 سه سال پس از تكمیل سمفونی شماره 9 كه به اعتقاد بسیاری شاهكار او بود، درگذشت. بتهوون كار روی دهمین سمفونیاش را آغاز كرده بود كه بیماری به او مهلت تكمیل پروژهاش را نداد و سمفونی شماره 10همچنان به صورت یك پیشنویس (و یادداشتهای پراكنده) باقی ماند.
از آن زمان، موسیقیشناسان و شیفتگان بتهوون بارها از خودشان پرسیدهاند سمفونی شماره 10 چگونه سمفونیای میشد و در كمال ناتوانی پاسخی برای آن نیافتهاند. حال در نتیجه كار یك گروه متشكل از تاریخشناسان و كارشناسان موسیقی (موزیكولوژیستها) آهنگسازان و مهندسان كامپیوتر، این تجسم بتهوون زنده شده است.من مدیر بخش هوش مصنوعی این پروژه و رئیس تیمی از موسسه هوش مصنوعی نوپای «پلِی فُرم» بودم كه تمام كار بتهوون و روند خلاقیت او را به یك دستگاه هوش مصنوعی یاد داد. سمفونی تكمیلشده و ضبطشده شماره 10 روز نهم اكتبر 2021 منتشر شد و برای نخستین بار پس از دو سال زحمت و تلاش در شهر بن آلمان روی صحنه نواخته شد.