مجید انتظامی فرزند زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی گفت: پدرم اصرار داشت كه در فیلم‌ها خودش برای نقش‌هایش صحبت كند؛ او در همه فیلم‌ها به جز دو فیلم «ستارخان» و «هزاردستان» خودش صحبت كرد.


مجید انتظامی: پدرم موافق دوبله صدایش نبود/ هنرمندها خیلی تنها هستند
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی موزه سینما، در آستانه زادروز زنده‌یاد «عزت الله انتظامی» فریدون جیرانی به گفتگو با مجید انتظامی در موزه سینما نشست.

مجید انتظامی در ابتدای این دیدار در پاسخ به سوال فریدون جیرانی درباره فیلم گاو با ذكر خاطره‌ای گفت: فیلم گاو را برای اولین بار با داریوش مهرجویی در برلین دیدم. انصافا پدرم در این فیلم بازی بسیار خوبی داشت تا آنجا كه از جشنواره فیلم شیكاگو برای این فیلم جایزه گرفت و تیتر روزنامه‌ها شد.
انتظامی در پاسخ به سوال جیرانی مبنی بر اینكه پدرش تا چه اندازه به صدای بازیگر در فیلم ها اهمیت می‌داد، پاسخ داد: پدرم اصرار داشت كه در فیلم‌ها خودش برای نقش‌هایش صحبت كند. در همه فیلم ها به جز دو فیلم «ستارخان» و «هزاردستان» خودش صحبت كرد. من به دلیل اینكه درگیر آهنگسازی بودم و مشغله های خودم را داشتم، كمتر سر فیلم های پدرم حاضر می‌شدم البته یكی از دلایلش این بود كه نمی خواستم این شائبه ایجاد شود كه من برای گرفتن شغل و یا پروژه آهنگسازی فیلم ها به پدرم سر می‌زنم.
وی درباره رابطه اش در كودكی با زنده یاد عزت الله انتظامی نیز گفت: هنرمندها خیلی تنها هستند، زیرا از خانواده‌شان به خاطر كارشان دور می شوند. اما یادم می آید كه پدر من ما را به سینما هم می‌برد (با خنده) خودش جلوتر می‌رفت و ما پشت سرش می‌دویدیم.
انتظامی درباره حضور پدرش در كنسرت هایش نیز خاطرنشان كرد: كنسرت های ما همیشه ساعت 20 برگزار می شد و پدرم از ساعت 5 بعداظهر به تالارها می آمد. اولین اجرای روی صحنه كه رهبری می‌كردم «این فصل را با من بخوان» بود. او همیشه به من تاكید می كرد كه چگونه روی صحنه بروم و چگونه به مردم احترام بگذارم. به عنوان مثال به من یاد می داد كه دستم روی قلبم باید و به مردم تعظیم كنم تا اثرگذارتر باشد.
انتظامی در پاسخ به این سوال جیرانی كه آیا پدرش در مقام داور سفارش دادن جایزه به او را در جشنواره كرده است یا خیر؟ پاسخ داد: سالی كه فیلم «از كرخه تا راین» به جشنواره راه پیدا كرده بود، سر جایزه موسیقی بحث می شود و پدرم برای آنكه نه طرف من را بگیرد و نه نقشی در این جایزه داشته باشد اتاق را ترك می‌كند. من در حال سفر به جدّه بودم كه ابراهیم حاتمی‌ كیا به من گفت بمان جایزه‌ات را بگیر و بعد برو اما در نهایت جایزه به فیلم دیگری تعلق گرفت و دیپلم افتخار را به من دادند.
وی ادامه داد: پدرم هیچ وقت برای من پارتی‌بازی و یا سفارش ویژه‌ای نكرد. در كار مسیرهایمان از هم مجزا بود و تنها در دو كار مشترك باهم حضور داشتیم.
مجید انتظامی با اشاره به اینكه پدرم هرگز بازنشسته نشد، افزود: حتی تا روزهای آخر زندگی اش نیز برایش فیلمنامه می فرستادند همیشه كنار تخت او تعداد زیادی فیلمنامه و كتاب بود.





وی با تایید حرف های جیرانی مبنی بر نقش پررنگ عزت الله انتظامی در تاسیس موزه سینما گفت: پدرم از موسسان و از مدیرعاملان ابتدایی موزه سینما بود. خودش با آژانس به منزل فیلمسازها می رفت و جایزه هایشان را می گرفت و به موزه سینما می آورد.
انتظامی با اشاره به اینكه پدرش به خانواده و نوه ها اهمیت می داد، گفت: پدرم فرزند دختررا بسیار دوست داشت و گلنوش دختر من رابطه رابطه ای عاطفی و عمیقی داشت و این رابطه به اندازه ای بود كه حتی پدرم خودش را ملزم می كرد اول مهر آنها را به مدرسه ببرد و حتی پول توجیبی نوه ها را نیز خودش می داد.
وی با تایید سخنان جیرانی پیرامون نقش پر رنگ عزت‌الله انتظامی در سینما و هنر ایران گفت: پدرم در كارش نظم و دقت زیادی داشت و هركاری را قبول نمی كرد. او مرد بزرگی بود بعدها خواهیم دید كه تاریخ درباره او چه قضاوتی می كند.







جیرانی در انتهای برنامه نیز به خاطره ای از عزت الله انتظامی پرداخت. وی گفت: زنده یاد عزت الله انتظامی در كارش بسیار دقیق بود و نظم زیادی داشت. یادم می آید سر فیلم ستاره می شود صبح بسیار زود وقتی ماشین سه دقیقه دیر می آمد زنگ میزد و می‌گفت چرا ماشین نرسیده است! روحش شاد و یادش گرامی.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام

  • خاطره بازی عاشقان سینما با اركستر سمفونیك موسیقی فیلم

  • كتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر» رونمایی شد

  • برگزاری فصل چهارم كنسرت‌های عرفان طهماسبی در تهران

  • حنجره زخمی زاگرس در تالار اندیشه

  • كنسرت «نوای آفتاب» و حمید حامی