فیلم سینمایی ویلایی‌ها با به تصویر كشیدن بُعد دیگری از مقاومت بانوان در 8 سال دفاع مقدس ایثار و انتظار را معنی می‌كند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عزیز زن میانسالی است كه فرزندش به جبهه رفته است؛ دلتنگی فرزند از یك طرف و ترس از مهاجرت نوه‌هایش با مادرشان به یك كشور دیگر سبب می‌شود عزیز نوه‌هایش را به منطقه‌ای در اندیمشك بیاورد؛ ویلایی كه جمعی از همسران و مادران رزمندگان را درخود جای داده و بزرگ‌ترین سرمایه ساكنانش ایثار و همدلی است.

سیما عروس عزیز كه افكار و اهدافش با عزیز و دیگر ساكنان ویلا متفاوت است و قصد مهاجرت به خارج از كشور را دارد به دنبال فرزندانش به ویلا می‌آید و اتفاقاتی كه نقاط عطف قصه به حساب می‌آید سبب می‌شود سیما در ویلا ماندگار شود.

این خلاصه‌ای چند خطی از قصه نخستین ساخته منیر قیدی بود؛ فیلمی كه برای نخستین بار در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و تحسین بسیاری از سینماگران، منتقدان و اهالی رسانه را به دنبال داشت.

در ویلایی‌ها لنز دوربین به پشت جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس آمده است، آنجایی كه شیر زنان ایرانی تمام تلاش خود را می‌كنند تا بزرگ مردان وطن با خاطری آسوده در میدان نبرد حق علیه باطل پیروز شوند و حتی یك وجب از خاك كشور به یغما نرود.

در ویلایی‌ها عشق و ایثار به زیبایی معنی می‌شود؛ زمانی كه زنی برای حتی چند دقیقه بیشتر كنار همسرش بودن از همه چیز خود می‌گذرد و بانویی دیگر ماه‌ها پشت یك پنجره به انتظار فرزند یا شریك زندگی‌اش، روز‌ها را می‌شمارد.

قصه ویلایی‌ها برداشتی آزاد از زندگی جمعی از زنان و مادران رزمندگانی است كه سال‌ها در اندیمشك زندگی كردند و این قصه از زبان فاطمه قدیریان نژاد به گوش كارگردان این اثر رسیده است.

منیر قیدی نویسنده و كارگردان این اثر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: روزی فاطمه قدیریان نژاد به طور اتفاقی خاطره‌ای از دوران هشت سال دفاع مقدس را برای من تعریف كرد.

وی افزود: فاطمه قدیریان نژاد می‌گفت كه در آن سال‌ها در مكانی به نام ویلا زندگی می‌كردیم و زمانی كه وَن هایس می‌آمد به دلیل اینكه در بیشتر اوقات حامل خبر شهادت یكی از عزیزانمان بود حالمان بد می‌شد.

قیدی گفت: رفته رفته علاقه من به شنیدن جزئیات این داستان بیشتر شد و به آن بانوان قول دادم فیلم این قصه را بسازم.

وی افزود: 10 سال من در پیچ و خم دریافت پروانه ساخت اسیر بودم و مسئولان آن زمان می‌گفتند قصه شما بار دراماتیك و ارزش فیلم شدن ندارد، با تمام این سختی‌ها پای این اثر ایستادم، چون به آن شیرزنان قول داده بودم كه فیلمشان را بسازم.

قیدی گفت: مشكل نبود سرمایه گذار نیز مسئله دیگری بود و پس از تلاش‌های فراوان بنیاد سینمایی فارابی و سعید ملكان پای ویلایی‌ها ایستادند.

كارگردان ویلایی‌ها افزود: پس از طی شدن مراحل پیش تولید وارد مرحله تولید شدیم كه با وجود سختی‌ها برایمان بسیار جذاب و دوست داشتنی بود.

وی گفت: بهار پارسال با گروهی قوی و حرفه‌ای به اندیمشك رفتیم و در ویلایی كه از دوران دفاع مقدس به یادگار مانده بود كارمان را پی گرفتیم.

قیدی افزود: فاطمه قدیریان نژاد و دوستانش به حدی قصه را زیبا برایم تعریف كرده بودند كه وقتی پشت پنجره ویلا قرار می‌گرفتم تمام اتفاقات داستان در ذهنم باز سازی می‌شد و انگار داشتم در همان لحظه‌ها زندگی می‌كردم، همین مسئله هم كمك زیادی به باور پذیر شدن حس‌های درون فیلم شد.

وی گفت: با همدلی زیاد كه بین عوامل كار وجود داشت مراحل تولید و پس تولید به خوبی سپری شد و ویلایی‌ها پس از نمایش در جشنواره فیلم فجر به دل خیلی‌ها نشست.

قیدی افزود: از همان ابتدا كه ویلایی‌ها را كلید می‌زدیم به این فكر بودم كه مخاطب این فیلم چه كسانی هستند؛ متولدین دهه 60 به قبل، همسران و مادران شهیدان و رزمندگان كه این اتفاقات را با روح و جانشان حس كرده‌اند، پس این فیلم باید برای جوانان ساخته می‌شد.

وی گفت: جوانان به دلیل شرایط منطقه باید بدانند گذشتگانشان چگونه با چنگ و دندان وطن خود را حفظ كرده‌اند، خدا را شاكرم كه ویلایی‌ها توانسته است در جوانان تأثیر بگذارد و در چند اكران دانشگاهی كه داشتیم همه از فیلم راضی بودند.

قیدی افزود: «ویلایی‌ها را با خانواده ببینید» شعار این فیلم است، زیرا در روزهایی كه فیلم‌ها سرشار از سیاهی و گاهی خالی از ارزش و محتوا هستند خانواده‌ها می‌توانند با خیال راحت فرزندانشان را به تماشای ویلایی‌ها بنشانند و گوشه‌ای از مجاهدت و ایثار زنان ایرانی را نشانشان بدهند.

آناهیتا افشار بازیگر این فیلم نیز در گفتگو با ما گفت: سبك دفاع مقدس سبك مورد علاقه من در سینماست، زیرا این سبك سرشار از شگفتی و زیبایی است.

وی افزود: ویلایی‌ها نیز یك فیلم زنانه با ساختار درست و بازی‌های یكدست است و من در آن نقش زنی را دارم كه پیشتر زندگی دیگری داشته است و به واسطه آشنایی با یك رزمنده دفاع مقدس دگرگون می‌شود.

افشار گفت: در طول تاریخ همواره زنانی بوده‌اند كه بنا به شغل و موقعیت همسرشان از او دور بوده و همواره انتظار وی را می‌كشیده‌اند؛ این مسئله مختص جنگ نیست و همواره ادامه دارد.

ویلایی‌ها از 20 اردیبهشت در سینماهای سراسر كشور به نمایش در آمده است.

در این فیلم طناز طباطبایی، پریناز ایزدیار، ثریا قاسمی، صابر ابر و علی شادمان بازی كرده‌اند.

مرتبط با این خبر

  • برنامه كنسرت‌های لاكچری!

  • چند عیدانه در آغاز دهه ولایت

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام

  • خاطره بازی عاشقان سینما با اركستر سمفونیك موسیقی فیلم

  • كتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر» رونمایی شد

  • برگزاری فصل چهارم كنسرت‌های عرفان طهماسبی در تهران