در راستای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی حوزۀ موسیقی، عصر روز گذشته، سه‌شنبه دهم دی‌ماه، دو تفاهم‌نامۀ همكاری بین انجمن موسیقی ایران و دو دانشگاه در كشور تركیه منعقد شد.

همكاری انجمن موسیقی ایران و 2 دانشگاه در تركیه/ برگزاری مستر كلاس سازهای زهی در بنیاد رودكی
در راستای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی حوزۀ موسیقی، عصر روز گذشته، سه‌شنبه دهم دی‌ماه، دو تفاهم‌نامۀ همكاری بین انجمن موسیقی ایران و دو دانشگاه در كشور تركیه منعقد شد.

همكاری انجمن موسیقی ایران و 2 دانشگاه در تركیه/ برگزاری مستر كلاس سازهای زهی در بنیاد رودكی
علی ثابت‌نیا، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، در خصوص این تفاهم‌نامه گفت: «در دوازدهمین دورۀ جشنوارۀ موسیقی نواحی ایران در آبان‌ماه امسال و حضور دو نفر از استادان كشور تركیه، همراه با جناب آقای دكتر اله‌یاری (مدیركل دفتر موسیقی) مذاكراتی در خصوص تبادلات فرهنگی و هنری در حوزه موسیقی با این دو استاد دانشگاه انجام و مقرر شد انجمن موسیقی ایران به نمایندگی از دفتر موسیقی با دو دانشگاه آنكارا و كافكاس ارزوروم به نمایندگی دكتر كافكاسیالی تفاهم‌نامه‌هایی به امضا برساند تا در حوزه‌های مختلف، این دو مجموعه ارتباطات نزدیك و تبادلات فرهنگی و هنری داشته باشند.»

وی در مورد جزییات این تفاهم‌نامه گفت: اعزام هنرمندان به فستیوال‌های مختلف در دو كشور، ثبت و ضبط موسیقی نواحی ایران توسط شبكه‌های تلویزیونی تركیه كه این دو دانشگاه با آن‌ها ارتباط دارند، برگزاری پنل‌های پژوهشی در كشور تركیه در خصوص ارتباط موسیقی ایرانی و عثمانی از جمله مواردی است كه در این تفاهم‌نامه‌ها در اولویت قرار گرفته است.

ثابت‌نیا همچنین از پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین انجمن عالی موسیقی تركیه كه در شهرهای مختلف از جمله آنكارا، استامبول، ارزروم و شهرهای دیگر شعبه دارد خبر داد و ابراز امیدواری كرد در آینده‌ای نزدیك شماری از موارد درج‌ شده در این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی شود تا بتوان از موقعیت ایجاد شده به نفع موسیقی كشور خصوصاً در حوزۀ موسیقی نواحی و موسیقی دستگاهی استفاده كرد.

دكتر علی كافكاسیالی از دانشگاه ارزروم، بنیان‌گذار فستیوال عاشیق‌های جهان و مؤلف شش جلد كتاب آنتولوژی تركان ایران، و دكتر یاووز سِلیم كافكاسیالی فوق دكترای اتنوموزیكولوژی است كه موضوع پایان‌نامۀ خود را به «بررسی كاركرد اجتماعی موسیقایی عاشیق‌های ایران» اختصاص داده و در حوزۀ موسیقی مردمی مقالات متعددی منتشر كرده است. وی همچنین به‌صورت تخصصی در زمینۀ آهنگسازی موسیقی كلاسیك و نوازندگی ویلن فعالیت دارد.



در این جلسه دكتر مریم قره‌سو، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و پژوهشگر موسیقی نواحی و دامون شش‌بلوكی، نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی نواحی حضور داشتند.

********************

برگزاری مستر كلاس سازهای زهی در مركز آموزش بنیاد رودكی

مستركلاس سازهای زهی در مركز آموزش هنری بنیاد رودكی برگزار شد.



به منظور ارتقای سطح كیفی اركسترهای ملی ایران و سمفونیك تهران و افزایش توانمندی نوازندگان، اعضای این اركسترها در مستر كلاس سازهای زهی در مركز آموزش هنری بنیاد رودكی شركت كردند.

درادامه روند برگزاری كلاس‌های بین‌المللی، مستركلاس نوازندگی ویولن توسط «دامیانو جورانا» نوازنده و رهبر اركستر جوانان جهان و نوازندگی ویولا توسط «لوكا سانز»، نوازندگی ویولنسل توسط «پاتریزیو سرینو» و نوازندگی كنترباس توسط «لوكا كولا» نوازندگان و اساتید دانشگاه از كشور ایتالیا، طی سه روز در مركز آموزش هنری بنیاد رودكی برگزار شد.

برگزاری این كلاس‌ها در راستای تحقق مفاد تفاهم‌نامه‌ای است كه بین دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد رودكی، دانشگاه هنر، دانشگاه ساپینزای ایتالیا و بنیاد اركستر جوانان جهان منعقد شد.

مرتبط با این خبر

  • حكایت موسیقی‌های قصه‌گو

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند