اختصاص 10 درصد درآمد كنسرت‌ها به بخش فرهنگ، افزایش قیمت بلیت را در پی دارد

مجمع صنفی تولید‌كنندگان آثار شنیداری با انتشار بیانیه‌ای از مواضع اخیر وزارت ارشاد درباره اختصاص 10 درصد مبلغ فروش كنسرت‌ها به فعالیت‌های فرهنگی انتقاد كرد و آن را «بی‌شرمانه» خواند!

اختصاص 10 درصد درآمد كنسرت‌ها به بخش فرهنگ، افزایش قیمت بلیت را در پی دارد
به گزارش خبرگزاری فارس، مجمع صنفی تولیدكنندگان آثار شنیداری و جمعی از هنرمندان فعال موسیقی درباره اختصاص 10 درصد مبلغ فروش بلیت كنسرت‌ها به فعالیت‌های فرهنگی به پیشنهاد دولت و تصویب در مجلس شورای اسلامی، بیانیه‌ای تند و اعتراضی صادر كرده‌اند.

در این بیانیه آمده است: دولتی كه حتی این روزها نمی‌تواند پای مجوزهای قانونی خود در رابطه با برگزاری یك كنسرت در شهرستانی بایستد، حال به چه نیتی دستش را در جیب بخش خصوصی و از آنان سهم خواهی می‌كند؟ ما به ندرت یاد می‌آوریم كه دولتمردان برای موسیقی حرمتی قائل شده باشند و یا سنگی از جلوی پای جریان‌های موسیقی برداشته باشند. اما امروز با نگاهی سودجویانه می‌خواهند زحمات مالی و درآمدهای فرهنگی بخش خصوصی و هنرمندان آن اعم از خواننده، آهنگساز و ... را به زور از آن‌ها بگیرند تا خرج بسترها و زیرساخت‌های فرهنگی كنند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: با این اقدام قیمت بلیت‌های كنسرت هر روز افزایش می‌یابد. آیا این مغایر با صحبت‌های وزیر محترم ارشاد درباره مبارزه با هنر لاكچری نیست؟ بخش خصوصی برای تامین آن 10 درصدی كه از جیبش بر می‌دارید، مجبور است درآمد خود را با افزایش بهای بلیت‌ها بالا ببرد و این فشار به مخاطب و عدم تكریم آن و حركت به سمت موسیقی‌های زیرزمینی خواهد بود.

در بند چهارم این بیانیه می‌خوانیم: این اقدام خام و عجولانه صورت گرفته و فاقد هرگونه كارشناسی است. آیا كنسرتی كه در سال چندین میلیون تومان سوددهی دارد، با یك كنسرت تك‌نفره در قالب تك‌نوازی برابر است؟ آیا درآمد سالنی 3000 نفری در دو سانس با درآمد سالنی 100 نفره برای اجرای یك تك‌نوازی برابر است؟

در پایان بیانیه مذكور آمده است: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز از حل كردن مشكلات مالیاتی، بیمه، دخالت‌های ارگان‌های نظارتی و.... در رابطه با هنرمندان عاجز است و این در حالی‌ست كه بی‌شرمانه بخشی از درآمد اهل موسیقی را طلب می‌كند. كدام شرع و عرف به شما اجازه می‌دهد كه حق‌الناس یك جامعه زحمتكش را، آن هم در این وانفسای اجتماعی طلب كنید؟ آیا چنین رفتارِ نادرستی با صنوف دیگر نیز شده است؟ این چه بدعتی‌ست كه می‌خواهید آن را با موسیقی گره بزنید؟

مجمع صنفی تولیدكنندگان آثار شنیداری در خاتمه خواستار مقابله شورای نگهبان با این موضوع شده است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • حكایت موسیقی‌های قصه‌گو

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند