دومین شب اجراهای سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در برج آزادی با اجرای گروه «اوبد» و «كوارتت آمل» برگزار شد.

اجرای گروه «اوبد» و «كوارتت آمل» در جشنواره موسیقی فجر/چیدمان مطلوب موسیقی جز و كلاسیك در برج آزادی
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، دومین شب اجراهای سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در برج آزادی با اجرای گروه «اوبد» و «كوارتت آمل» برگزار شد.



دومین شب اجراهای جشنواره موسیقی فجر، پنجشنبه‌شب 25 بهمن‌ماه با اجرای دو كنسرت در برج آزادی ادامه پیدا كرد. نخستین اجرا به گروه «اوبد» اختصاص داشت. گروهی كه مدتی‌ست اجراهایش در سالن‌های مختلف شهر تهران با استقبال علاقه‌مندان موسیقی جز مواجه شده بود. در این گروه متفاوت كه در زیرگونه‌های جز تجربی طبقه‌بندی می‌شود نوازنده گیتار الكتریك سیاوش كریم، نوازنده درامز فرید فرزیان‌پور، نوزانده گیتار باس كیارش رادمهر و نوازنده ساكسیفون و سرپرست گروه حمیدرضا كشورپژوه است.



نخستین قطعه‌ای كه «اوبد» برای حاضران اجرا كرد قطعه‌ «خیره» بود كه با اجرای استاندارد و صدای مناسب در اولین ترَك توانست تمركز تماشاگران را به‌خوبی معطوف به صحنه كند.

قطعه‌ دوم با اجرای اینترویی كانكریت(بخش شروع‌كننده محكم و گیرا) توسط حمیدرضا كشورپژوه روی بدنه‌ ساز ساكسفون و فرید فرزیان‌پور روی درامز آغاز شد. نام این قطعه «معلق» بود و فضای آن تاحدودی ملهم از جز آزاد و موسیقی معاصر.

حمیدرضا كشورپژوه سرپرست این گروه پس از اجرای «معلق» گروه نوازندگان و قطعات را به تماشاگران معرفی و اضافه كرد: «نام قطعات را به شما گفتم اما شما خیلی به این نام‌ها توجه نكنید چرا كه خود ما نوازندگان گروه هم به این موضوع خیلی توجه نمی‌كنیم و فقط برای این‌كه هر قطعه نامی داشته باشد برای آنها اسم گذاشته‌ایم.»

«بلوك» نام قطعه سوم این گروه بود كه طی آن تم‌ها و موتیف‌هایی با رگه‌های شرقی بسط و گسترش می‌یافتند و همچنین تنوع ریتم‌ها در این قطعه چشمگیر بود.

«اوبد» اجرای خود را با قطعه‌ جالب توجه «بندر» به پایان برد. قطعه‌ای كه با فرمی مدور ابتدا از ضدضرب‌ها و تم‌های جنوب ایران آغاز شد اما بر خلاف انتظار با مایه‌های اسیدجز و موسیقی تجربی ادامه پیدا كرده و سبب غافلگیر شدن تماشاگران شد.





اما كوارتت آمل به سرپرستی فرزین زاهدی دومین گروهی بود كه پنجشنبه‌ شب در برج آزادی روی صحنه رفت. كوارتتی كه با رپرتوار متنوعی از آثار كلاسیك و رمانتیك خود علاقه‌مندان به موسیقی حاضر در برج آزادی را شگفت‌زده كرد هرچند غافلگیری اصلی نه در قطعات مربوط به‌ دوره‌های كلاسیك و رمانتیك كه در دو قطعه‌ «بیداد همایون» و «چكاد» آثار ماندگار پرویز مشكاتیان بود كه این كوارتت برای گیتار كلاسیك تنظیم و اجرا كرد. فرهاد اسلامی‌زاده تنظیم این دو قطعه را برعهده داشت و با استقبال بسیار خوبی از سوی تماشاگران مواجه شد.



به‌غیر از دو اثر زنده یاد مشكاتیان، كوارتت آمل 9 قطعه دیگر هم به اجرا گذاشت كه شامل آثاری از استور پیاتزولا، موتزارت، اندرو یورك، گای برگرون، ثورلاكسون، مارك لمبرگ، مانوئل پنلا و پل دزموند بودند كه در مورد آخر یعنی قطعه Take five ، تنظیم قطعه برای كوارتت گیتار را فرهاد اسلامی‌زاده به‌عهده داشت.



اعضای كوارتت گیتار آمل را فرزین زاهدی سرپرست، فرهاد اسلامی‌زاده، بیژن اقدسی و محسن رضایی تشكیل می‌دهند كه همگی نوازنده‌ گیتار كلاسیك هستند.



در اجرای بیست و پنجم بهمن‌ماه در برج آزادی امید نعمتی، خواننده‌ گروه پالت و شهریار وقفی‌پور، نویسنده و مترجم مهمانان ویژه‌ گروه‌های اوبد و كوارتت آمل بودند.

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی