خبرگزاری فارس: از كنسرت كوتاه و آشفته اردوان كامكار تا هنرنمایی اركستری با 450 هنرمند

تالارهای وحدت و رودكی تهران در سومین شب از سی و سومین دوره جشنواره موسیقی فجر میزبان اجرای چهار گروه موسیقی بودند.
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، سومین شب جشنواره موسیقی فجر با اجرای 9 گروه موسیقی در پنج سالن شهر تهران برگزار شد.

اجرایی با 450 هنرمند

در اولین اجرای تالار وحدت اركستر كودك و نوجوان پارس به سرپرستی ناصر نظر روی صحنه رفت. «پارس» ناصر نظر از جمله گروه های كم حاشیه موسیقی كودكان و نوجوان كشورمان است كه طی سال های اخیر حضور فعالی در جشنواره های موسیقی فجر داشته است؛ این اركستر در این كنسرت نیز تلاش كرد با رپرتواری جدید فضای متفاوت تری نسبت به آثار گذشته خود را به مخاطب ارائه دهد اگرچه اغلب مخاطبان كنسرت شب گذشته را خانواده هنرمندان تشكیل می دادند.

این كنسرت طی دو بخش موسیقی ایرانی و اركسترال برگزار شد كه در بخش اول با سازهای ایرانی و سازهای كوبه‌ای با ١٥٠ نوازنده اجرا شد و سپس در بخش دوم اركستر با ٣٠٠ نوازنده قطعات ساخته شده توسط ناصر نظر را اجرا كرد. در مجموع ٤٥٠ نوازنده در این برنامه حضور داشتند. در این كنسرت همچنین امیر مقرب صمدی به عنوان سرپرست اركستر كوبه ای، گلنوش صالحی به عنوان سرپرست گروه نوازی ایرانی و حامد كرمانی به عنوان سرپرست ازكستر زهی در كنار ناصر نظر سرپرست گروه و رهبر اركستر بزرگ پارس حضور داشتند.

اجرای 15 دقیقه ای اردوان كامكار

اجرای بعدی تالار وحدت در روز سوم به گروه سنتور نوازی معاصر اختصاص داشت. در بخش اول كنسرت شاگردان اردوان كامكار یعنی سیاوش كامكار، مهیار طریحی و مصطفی مومنیان با شیوه‌ سنتورنوازی معاصر (شیوه‌ ابداعی اردوان كامكار) نوازندگی كردند. آنها قطعه «روان» ساخته مصطفی مومنیان، «رها» ساخته سیاوش كامكار، «رویا» از ساخته‌های مهیار طریحی و «دماوند» ساخته اردوان كامكار را اجرا كردند.

در بخش اول شاگردان اردوان كامكار با دو سنتور سل‌كوك و یك سنتور باس به اجرا پرداختند؛ یعنی با همان تركیبی كه خود اردوان اعتقاد دارد می‌تواند صدادهی مطلوبی داشته باشد و قابلیت اجرای قطعات پلی‌فونی را نیز دارد. قطعاتِ پلی‌فونیكی كه در این بخش نواخته شد، همگی دارای پیچیدگی‌هایی در ریتم، هارمونى و دینامیك بودند كه به همین واسطه شنیدن برخی از این قطعات برای مخاطبانی كه شیوه دیگری از سنتور نوازی را در ذهن دارند، سخت می كرد.

بخش بعدی این كنسرت به تكنوازی اردوان كامكار اختصاص داشت؛ «اردوان كامكار» در عمر هنری اش علاوه بر آثاری كه برای تكنوازی سنتور خلق كرده، قطعاتی برای گروه‌نوازی سازهای ایرانی تصنیف كرده است. پاساژهای سریع و در هم تنیده و ریتم‌ها و مضراب‌های پیچیده، از مشخصه‌های سنتورنوازی اردوان كامكار است. اما اجرای اردوان در جشنواره، با كنسرت های همیشگی او فاصله داشت؛ اردوان در این كنسرت اجرای آشفته و پراكنده را به نمایش گذاشت؛ اجرایی كه مجموعا به 15 دقیقه هم نمیرسید. اردوان كامكار البته پس از پایان اجرایش به حال نامساعد جسمانی اش اشاره كرد و خطاب به مخاطبان گفت كه تنها برای انها روی سن آمده وگرنه شرایط جسمانی اش مناسب برگزاری اجرای زنده نبود.

كر اركستر سمفونیك از موسیقی كلاسیك تا محلی

گروه كر اركستر سمفونیك تهران بیست و دوم دی ماه در قالب سی و سومین جشنواره موسیقی فجر به میزبانی تالار رودكی تهران روی صحنه رفت. این اجرا به رهبری رازمیك اوحانیان نوازندگی پیانو آلوین آوانسان و افشین نصرتی در دو بخش برگزار شد. گروه كُر اركستر سمفونیك تهران با در نظر گرفتن این كه در جشنواره موسیقی فجر، خانواده ها و اقشار مختلف حضور دارند، برنامه كنسرت خود در جشنواره را در دو قسمت تنظیم كرده بود.

اجرای یك گر.ه سنتی گمنام

قسمت اول شامل اجرای آهنگ های كلاسیك از آهنگسازهای معتبر و معروف دنیا از جمله قطعاتی از ویوالدی بنام گلوریا و برخی از قطعات اواز كلاسیك ایتالیایی از فالوو، آثاری از موسیقیز كلاسیك از اسلواكی و اسپانیایی و همینطور اثری از گرشوین در سبك جازو میشد. در قسمت دوم، با یاد و خاطره روز 22 بهمن، قطعاتی مانند «كجایید ای شهیدان خدایی؟» و همچنین قطعات فولكلور از اقصی نقاط ایران با تنظیم و تركیب جدید اجرا خواهد شد.

دیگر اجرای روز سوم جشنواره در تالار رودكی به گزوه یازبانگ به خوانندگی پوریا اخواص و آهنگسازی حامد زند اختصاص داشت. اشكان مرادی: كمانچه، محمد مهربان: نی، آزاده احمدی: عود، حامد حبیب پور: سنتور، مریم تراب پور: سه تار و علیرضا دزفولیان: تمبك نوازندگان این گروه نه چندان شناخته شده را تشكیل میدادند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی