یكی از آهنگسازان و نوازندگان موسیقی كلاسیك در روزهای پیش تازه ترین رسیتال پیانوی خود را به یاد یكی از هنرمندان فقید موسیقی كشورمان برگزار خواهد كرد.

آرش عباسی آهنگساز و پیانیست ایرانی، شانزدهم اسفند برای بزرگداشت مرحوم امانوئل ملیك اصلانیان آهنگساز و نوازنده ایرانی در تالار اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه خواهد رفت.

آرش عباسی در این برنامه «پروانه» در دستگاه همایون و چهارگاره از آثار ملیك اصلانیان را كه خود به ‌كمك دست‌نوشته‌ها و یادداشت‌های پراكنده آهنگساز بازسازی كرده است اجرا خواهد كرد.

این هنرمند همچنین اثری از ساخته‌های خود با عنوان «یادبود برای امانوئل ملیك اصلانیان» را كه چند سال پیش به مناسبت صدسالگی این هنرمند فقید نوشته است به همراه آثار دیگری همچون «سونات پاستورال اُپوس 28» بتهوون، «سونات لاماژور كِی 331» موتسارت (شامل تم و واریاسیون معروفِ موتسارت و تركیش مارشِ او) و «12 مینیاتور» از فكرت امیرُف اجرا می‌كند.

امانوئل ملیك اصلانیان، متولد 1294 در شهر تبریز و درگذشته 1382 در تهران، از پیشگامان آهنگسازی و نوازندگی پیانوی كلاسیك در ایران بود. او دیپلم پیانو از كنسرواتوار هامبورگ داشت و آهنگسازی را در برلین فراگرفته بود و بدین سبب آموزش نزد آهنگساز بزرگی چون «پاول هیندمیت» را در رزومه تحصیلی خود داشت.

وی در بازگشت به ایران استاد هنرستان‌های موسیقی تهران و تبریز و همچنین جزو اولین استادان موسیقی هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده است. ضمن اینكه بسیاری از شاگردان او هم‌اكنون از نوازندگان پیشكسوت پیانو در كشورمان هستند.

مرحوم ملیك اصلانیان از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی كلاسیك ایران بود كه با تركیب مؤلفه‌های موسیقی ایرانی و فرم‌های موسیقی غربی، نقش مهمی در معرفی موسیقی ملی ایران ایفا كرد.

مرتبط با این خبر

  • در ششمین روز جشنواره موسیقی جوان چه گذشت؟

  • «مرثیه ای برای مرگ فرشته» شنیدنی شد

  • جشن سالگرد تاسیس اركستر ارمنستانی در تخت‌جمشید

  • توصیه‌های استاد موسیقی به مدیران برگزاری جشنواره موسیقی جوان

  • برگزاری كنسرت حامی با یاد بابك و بامداد بیات

  • آواز اتحاد برای «كهنه سرباز زمین»

  • رقابتی از جنس موسیقی و هنر در میان دانش آموزان

  • كنسرت رایگان همایون شجریان در میدان آزادی

  • اركستر ملی ایران به رشت می‌رود

  • «كنون» و سه طرح برای اركستر زهی