تازه‌ترین اثر پروژه «تار و تاریخ‌» با عنوان «بدتر از مرگن» به آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و خوانندگی عبدالقادر ابراهیمی در هرمزگان ضبط شده است.

به نقل از روابط‌عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیكالِ «بدتر از مرگن» اثر دیگری از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد است.

عبدالقادر ابراهیمی خواننده و نوازنده عود، میدیا فرج‌نژاد نوازنده تار و آهنگساز و موسیی رمچاهی شاعر این قطعه موسیقایی هستند.

میدیا فرج‌نژاد در یادداشتی درباره آهنگِ «بدتر از مرگن» و سفر به هرمزگان و بندر خمیر و جنگل حرا نوشته است:

«بندر تاریخی خمیر بزرگترین تالاب دریایی خاورمیانه و دارای وسیع‌ترین جنگل‌های حرا ایران است. ابتدا طبق سنت همیشگی پروژه تار و تاریخ می‌خواستم پل لاتیدان را به عنوان طولانی‌ترین پل تاریخی ایران معرفی كنم، اما متوجه شدم به دلیل فصل مناسبی كه در آن قرار داریم بهترین زمان برای معرفی جنگل حرای بندر خمیر یا همان جمیره سابق است. جنگلی كه بیش از 80 هزار هكتار از كل تالاب را به خود اختصاص داده! معرفی پل لاتیدان هم به موقع انجام خواهد شد.

در مورد حرا از محلی‌ها پرسیدم و نتیجه این بود كه به روایتی این گیاه اسطوره‌ای كه از اشك چشم آدم روییده‌ است، حرا نام دارد و به افتخار دانشمند شهیر ایرانی، ابن سینا این نام را بر آن نهاده‌اند. این درختچه در سواحل و مرداب‌های ساحلی مصر، عربستان و سواحل جنوب ایران، دیده می‌شود.

ناخدای راهنمای‌مان گفت، پدربزرگش روایت كرده كه یكی از درختان كه بیش از 400 سال قدمت دارد شروع كننده این جنگل بوده و اكنون خشك شده، همان درخت خشك را در نمای آخر ویدیو ببینید.

موسیقی منطقه هرمزگان بسیار رنگ به رنگ و متنوع است، تقریباً هر گوشه‌ای از این استان موسیقی خاصی دارد. قطعه‌ای كه می‌شنوید برگردانی فارسی از تصنیفی به زبان عربی است كه با همراهی عبدالقادر ابراهیمی انتخاب و برایتان اجرا كردیم.

هر چقدر از مهمان‌نوازی و منش و ادب عزیزانی كه در كنارمان بودند بگویم كم است.»

«بدتر از مرگن» را پویا پایور میكس و مسترینگ كرده و ضبط تار در استودیو 54 و همچنین ضبط عود و آواز در استودیو تاك انجام شده است.

كارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر كاری از مرتضی حاج محمدی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود 2 سال است كه كار خود را با تمركز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز كرده است. در این پروژه تا كنون حدود 200 تن از هنرمندان سراسر كشورمان حضور داشته‌اند.

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی