پژوهش جدیدی كه در «دانشگاه یورك» انجام شده است، نشان می‌دهد كه سطح موسیقی ساخته‌ شده توسط هوش مصنوعی، به سطح موسیقی ساخته‌شده توسط انسان نمی‌رسد.

رادیو آوا به نقل از آی‌ای، هوش مصنوعی به جدیدترین كلمه رایج جهان تبدیل شده است و كارشناسان سعی دارند قابلیت‌های آن را تقریبا در هر زمینه‌ای از جمله موسیقی نشان دهند اما به نظر می‌رسد كه هوش مصنوعی در حوزه موسیقی عملكرد خوبی نداشته است.

پژوهشی كه در «دانشگاه یورك»(University of York) انجام شده، نشان می‌دهد كه سطح موسیقی تولید شده توسط هوش مصنوعی، پایین‌تر از سطح موسیقی ساخته‌شده توسط انسان است.

پژوهشگران، 50 شركت‌كننده را برای این پژوهش انتخاب كردند كه درك قوی از موسیقی، به ویژه نت‌های موسیقی و سایر مولفه‌های ضروری داشتند.

از شركت‌كنندگان خواسته شد به قطعات گوناگون موسیقی گوش بدهند كه برخی از آنها توسط انسان‌ و برخی دیگر با استفاده از روش یادگیری عمیق مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته شده بودند. سپس، از شركت‌كنندگان خواسته شد تا براساس شش معیار موفقیت سبك، لذت زیبایی‌شناختی، تكرار یا ارجاع به خود، ملودی، هارمونی و ریتم، به قطعه‌ها امتیاز دهند. شركت‌كنندگان در طول این فرآیند، از آهنگساز قطعات موسیقی بی‌اطلاع بودند و نمی‌دانستند قطعه‌ای كه به آن گوش می‌دهند، ساخت انسان است یا هوش مصنوعی.

دكتر «تام كالینز»(Tom Collins)، پژوهشگر دانشكده هنر و فناوری‌های خلاقانه دانشگاه یورك گفت: در این آزمایش، رتبه‌بندی قطعات ساخته‌شده توسط انسان به طور قابل توجهی بالاتر و از نظر سبك، موفق‌تر از قطعات تولیدشده توسط رایانه بود.

مشكل كپی‌-رایت

یكی از نگرانی‌های اصلی كه پژوهشگران خاطرنشان كردند، مشكل كپی-رایت بود. آنها متوجه وجود نقص‌هایی در الگوریتم‌های مورد استفاده هوش مصنوعی برای تولید موسیقی شدند. این امر می‌تواند منشأ بروز مشكل هنگام استفاده از موسیقی تولیدشده توسط هوش مصنوعی باشد.

كالینز گفت: این یك یافته نگران‌كننده است و نشان می‌دهد كه سازمان‌های توسعه‌دهنده الگوریتم‌ها باید به نحوی تحت نظارت پلیس قرار بگیرند یا باید خودشان را كنترل كنند. آنها می‌دانند كه این الگوریتم‌ها مشكلاتی دارند؛ بنابراین تمركز باید بر اصلاح كردن این مشكل باشد تا تولید محتوا توسط هوش مصنوعی با روشی اخلاقی و قانونی ادامه یابد.

پژوهشگران به منظور برطرف كردن این مشكل، دستورالعمل‌های كلیدی را برای ارزیابی سیستم‌های یادگیری ماشینی پیشنهاد كرده‌اند. این پژوهش می‌تواند به بهبود توسعه موسیقی تولیدشده توسط هوش مصنوعی و همچنین ممنوعیت هر گونه مشكلات اخلاقی كمك كند.

این پژوهش، در مجله «Machine Learning» به چاپ رسید.

مرتبط با این خبر

  • «نام جاوید وطن» به تصویر كشیده شد

  • نشست ماهانه خانه موسیقی

  • معرفی مدیر عامل جدید انجمن موسیقی ایران

  • اعضای جدید هیئت امنای انجمن موسیقی ایران

  • مجید درخشانی

  • «شب‌های روشن» افتتاح شد؛ تعزیه در قاب عكاسانه

  • آزادی زندانیان جرائم غیر عمد یزدی با كمك مصطفی راغب

  • شنونده «آگاهی بی‌انتها» و صدای «بیدادان» باشید

  • ترانه هایی كه به افتخار ایران خوانده شدند

  • آغاز فعالیت اركستر سازهای موسیقی ایرانی