اركستر «پیامبر مهربانی» به رهبری اركستر آرش امینی تازه‌ترین كنسرت خود را در قالب سی و هشتمین جشنواره موسیقی پیش روی مخاطبان قرار داد.

به گزارش روابط عمومی رادیو آوا، در این اجرا كه با حضور خوب مخاطبان در تالار وحدت تهران برگزار شد حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری مدیركل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ، بهزاد عبدی دبیر جشنواره موسیقی فجر به عنوان مهمان ویژه حضور داشتند.

یكی از اتفاقات جالب توجه این كنسرت كه در مدت زمان كوتاه 40 دقیقه پیش روی مخاطبان قرار گرفت حضور آرش امینی به عنوان رهبر اركستر این مجموعه موسیقایی است كه می‌توان از او به عنوان یكی از ركوردداران این دوره از جشنواره یاد كرد.

هنرمندی كه ضمن رهبری این اركستر موسیقایی، رهبری اركستر سمفونیك سازمان صداوسیما را نیز به عهده دارد كه در روز چهارم جشنواره تازه‌ترین كنسرت خود را در تالار وحدت پیش روی مخاطبان قرار خواهد داد.

به هر ترتیب در كنسرت شب گذشته اركستر پیامبر مهربانی كه نوازندگان آن از هنرمندان شاخص عرصه نوازندگی هستند، در ابتدا موسیقی فیلم «الرساله» به كارگردانی مصطفی عقاد و شاهكار آهنگسازی موریس ژار كه در ایران به نام فیلم «محمد رسول الله» شناخته می‌شود اجرا شد. موسیقی كه گروه اجرایی بر همین اساس دو تم اصلی این اثر را انتخاب كرده و برای اركستر زهی تنظیم كرده بود.
شاكله اصلی كنسرت مبتنی‌بر اثر «كائنات طلوع» در دو موومان بود كه توسط اركستر «پیامبر مهربانی» به رهبری اركستر آرش امینی اجرا شد. موومان به معنای بخش كاملی از یك اثر بزرگ‌ترِ موسیقی است كه خود آغاز و انجامی دارد.

در توضیح موومان اول آمده بود: «این موومان بر اساس شعری از نظامی گنجوی تصنیف شده است. مقدمه این اثر روایت گر جهل و تاریكی پیش از بعثت پیامبر اكرم (ص) است. ادامه این موومان در این دو بخش تشكیل می‌شود. بخش اول وصف و مدح پیامبر و بخش دوم نیایشی به درگاه خداوند كه در دستگاه‌های موسیقی ایرانی نگاشته شده است.»

در توضیح موومان دوم نیز چنین توضیح داده شده است: «این موومان براساس شعری از شاعر معاصر میثم آقایی ساخته شده است. مقدمه این اثر راوی رخدادی مهم یعنی بعثت پیامبر (ص) است.

در ادامه این موومان از سه بخش اصلی تشكیل می‌شود. بخش اول بیانگر ورود پیامبر به غار حرا و مناجات با خداوند است كه این بخش بدون همراهی اركستر و تنها توسط گروه كر اجرا می‌شود.

در ادامه بخش دوم بازتابی از حیرت پیامبر اكرم (ص) در لحظه وحی و راوی فرود فرشته وحی برایشان است و در نهایت بخش سوم با ایجاد فضایی روشن و امیدبخش، روایت‌گر پیام رسالت پیامبر یعنی صلح و رحمت برای جهانیان است.»

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر كه از بیست و هشتم بهمن ماه به دبیری بهزاد عبدی كار خود را آغاز تا روز سوم اسفند ماه پذیرای گروه‌های شركت كننده در این رویداد موسیقایی خواهد بود.

مرتبط با این خبر

  • برنامه كنسرت‌های لاكچری!

  • چند عیدانه در آغاز دهه ولایت

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام

  • خاطره بازی عاشقان سینما با اركستر سمفونیك موسیقی فیلم

  • كتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر» رونمایی شد

  • برگزاری فصل چهارم كنسرت‌های عرفان طهماسبی در تهران