خبرگزاری فارس: از كنسرت «مرثیه‌ای برای قتل عام» تا نمایش فیلم «زیارت گیومری»

برنامه‌های هفته بزرگداشت لوریس چكناوریان آهنگساز و رهبر اركستر با اجرای كنسرت «مرثیه‌ای برای قتل عام» در تالار وحدت آغاز شده و با اجرای دیگر برنامه‌های فرهنگی از جمله نمایش فیلم در خانه هنرمندان ایران ادامه یافت.
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، هفته بزرگداشت لوریس چكناوریان با اجرای دو شب كنسرت «مرثیه‌ای برای قتل عام» در تالار وحدت آغاز شد و با برگزاری سایر برنامه‌های فرهنگی هنری در خانه هنرمندان ایران ادامه یافت.

*كنسرت یادبود قربانیان سال 1915

در دو شب كنسرت اركستری كه رهبری آن را محمد شله چی به عهده داشت، گلوریا د پیانته ویچین، جولیانو گرانیتی پیانیست‌های ایتالیایی، ماریا د پیانته ویچین نوازنده و سولیست ایتالیایی، پیترو اسكیوتو نوازنده ترومپت در كنار نوازندگان ایرانی به اجرای برنامه پرداختند.

«ریكوییم یادبود قربانیان سال 1915» كه برای یادبود قتل عام ارامنه توسط لوریس چكناواریان نوشته شده تا به حال در ایران اجرا نشده بود و با اینكه ساخت این قطعه مربوط به سال‌ها پیش می‌شود كار بسیار مدرنی برای زمان خودش به حساب می‌آید. این قطعه در بخش اول این كنسرت‌ها توسط آنسامبل تهران به رهبری محمد شله چی اجرا شد.

در ادامه برنامه هم قطعات «موذر» اسمین كیمیاوی نوازنده ساز ابوا اجرا شد؛ «باله فانتاستیك» كه چكناواریان در سال 1958 تا 1961 در زمان اقامت خود در وین نوشته نیز پایان بخش این برنامه بود. لوریس چكناوریان كه در این برنامه حضور داشت پس از پایان یافت اجرای اركستر روی سن رفت و ضمن تشكر و ابراز رضایت از عوامل دست‌اندركار،‌ گفت: امیدوارم قطعاتی كه سال‌ها قبل نوشتم و بسیاری از آنها تا به حال اجرا نشده‌اند، فرصت اجرا پیدا كنند.

*نمایش فیلم «زیارت گیومری»

نمایش فیلم «زیارت گیومری» یكی از بخش‌های هفته بزرگداشت این هنرمند بود؛ این فیلم درباره زلزله‌ای در ارمنستان است كه كشته‌های زیادی داد و چكناواریان در آن سال ضمن برگزاری یك كنسرت خیریه در آمریكا برای كمك به زلزله زدگان آنجا به ایروان رفت و از آنجا با پای پیاده به گیومری رفت و پولی را برای كمك به مردم جمع آوری كرد؛ كمكی كه به رقم بسیار بالایی در آن زمان رسید و جالب‌تر اینكه صرف بازسازی فرهنگی در آنجا شد. این فیلم در آن سال‌ها تنها در تلویزیون ارمنستان روی آنتن رفت و برای اولین بار در ایران به نمایش درآمد.

*نشست بررسی تصنیفات لوریس چكناواریان برای سینما

برگزاری نشست بررسی تصنیفات لوریس چكناواریان برای سینما با حضور خسرو سینایی، لوریس چكناواریان، بهنام صبوحی و محسن ثقفی از دیگر برنامه‌های این هفته بزرگداشت بود.

خسرو سینایی در این نشست ضمن بررسی آثار چكناوراین در سینما در سخنانی گفت: چكناواریان علاوه بر رهبری اركسترهای بزرگ، از احساسی ظریف برای پرداخت صحنه سینما برخوردار است؛ هنرمندی كه اهل ریسك است و این زیبایی كار اوست.

لوریس چكناواریان نیز كه در این نشست حضور داشت به سخنرانی درباره اهمیت و نقش فرهنگ در جامعه پرداخت و عنوان كرد: فرهنگ اساس زندگی ماست؛ فرهنگ است كه مشكلات را حل كرده و ویرانه‌ها را بازسازی می‌كند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • كیوان ساكت در تالار وحدت درخشید

  • كنسرت‌های علیرضا قربانی 4 شب دیگر تمدید شد

  • مهین زرین‌پنجه آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • سرود «یك جمع مهربان» در استان فارس

  • انتشار یك آلبوم پرابهام

  • خاطره بازی عاشقان سینما با اركستر سمفونیك موسیقی فیلم

  • كتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر» رونمایی شد

  • برگزاری فصل چهارم كنسرت‌های عرفان طهماسبی در تهران

  • حنجره زخمی زاگرس در تالار اندیشه

  • كنسرت «نوای آفتاب» و حمید حامی