صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

آلبوم «شوقانه» از مجموعه آلبوم‌های «نوای دوست» به آهنگسازی فرهاد مشتاق در ژانر موسیقی ایرانی در قالب یك اثر بی‌كلام پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

«شوقانه» از مجموعه آثار «نوای دوست» عنوان یكی از تازه‌ترین آلبوم‌های منتشر شده در فرآیند تولید و فروش محصولات موسیقایی است كه با آهنگسازی و نوازندگی سه تار فرهاد مشتاق و نوازندگی دف شهاب قاسمی در دسترس شنوندگان موسیقی ایرانی قرار گرفت.

«شوقانه»، «خارا»، «شوق دیدار»، «تمنا»، «ضیافت»، «باوان»، «رقص موج»، «حسرت»، «آشوب»، «دلوره»، «رقص كویر»، «مثنوی»، «عزیمت»، «فرجام»، «جشن» عنوان قطعاتی هستند كه در این آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

فرهاد دودانگه صدابردار و میكس، الهام پاكروان مدیر اجرایی، جلال زركانی طراح و گرافیست نیز دیگر عوامل اجرایی این آلبوم را تشكیل می‌دهند.

فرهاد مشتاق درباره این آلبوم نوشته است: «شوقانه اثری است مبتنی بر بداهه‌نوازی و تولید محتوای موسیقایی كه در لحظه شكل گرفته و در مدت زمان چهار ساعت در استودیو خلق و ثبت شده است. هنر بداهه‌نوازی دارای ابعاد شیوه‌ها و شگردهای متفاوتی است كه بر پایه دانسته‌ها و مایه داشته‌های ذهنی هنرمند شكل می‌گیرد. یكی از این شیوه‌ها بداهه‌نوازی بر پایه (وزن) متر است كه در این اثر اوزان بر بسامد و پركاربرد موسیقی ایران (دستگاهی و بومی) دستمایه قرار گرفته است.

مولفه اصلی شوقانه جمله‌پردازی در قالب وزن‌های مختلف موسیقی ایران اعم از وزن‌های ساده، تركیبی و لنگ است كه در بستر دستگاه شور و اشاراتی به شعبات (آوازات) و درجات اصلی (مدال) آن خلق شده است. بهره‌گیری از موتیف های ریتمیك، ملودیك و نغمه‌های آشنای موسیقی ایرانی، دستگاهی یا بومی سرمایه ذهنی و دارایی عاطفی هر نوازنده است كه در جان و روح هنرمند رسوخ و رسوب كرده و به عنوان سرمایه‌های فرهنگی ایده پردازی می‌تواند با بازنوازی و مرور آنها موجب بیانی نو و خلق اثر جدید با هویت ملی و ایرانی شود.


بهره‌گیری از مضراب‌های متعدد و ظرفیت‌های صوتی ساز سه تار در تمام گستره پردگانی این ساز ایرانی و مرور خاطرات موسیقایی كه حاصل آموزه‌های 30 سال كاوش و تلمذ در موسیقی منجر به تولید این آلبوم شده است.

شوقانه به پیشنهاد دوست گرانقدرم شهاب قاسمی كه بخش كوبه‌ای را اجرا كرده، ثبت و ضبط شد. برخی از قطعات آلبوم با دف چند گوش زنگ‌دار اجراشده كه ساخته این هنرمند است. نامگذاری قطعات هم پس از ضبط انتخاب شده و جنبه احساسی و سلیقه‌ای دارد و شما می‌توانید هر نام دیگری را برای قطعات این آلبوم متصور شوید.»

مرتبط با این خبر

  • هم‌خوانی 8 هزار نوجوان مشهدی

  • چوب رهبری مهمان اركستر موسیقی ملی را چه كسی به دست می‌گیرد؟

  • قطعه «مادرانه» ماندگار از كارن همایونفر + صوت

  • نگاه درستی به فرهنگ موسیقی نواحی نداشته‌ایم

  • عثمان محمدپرست

  • سوم خرداد آزادی خرمشهر گرامی باد

  • ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش و نمایش قدرت در كل آب‌های كره زمین

  • اعلام آمار مجوزهای صادره دفتر موسیقی

  • پویش معلم من

  • جشن ثبت جهانی عود برگزار می‌شود